Eficienţa fitoterapiei în tratamentul tulburărilor vezicii biliare – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Eficienţa fitoterapiei în tratamentul tulburărilor vezicii biliare

Tulburarea de motilitate hipotonă a vezicii biliare este mai frecventă la femeile peste 40 de ani, aproximativ 20% prezentând patologie biliară.

Cauzele frecvente ale colecistului hipoton sunt: obiceiurile alimentare nesănătoase, alimentaţia bogată în grăsimi, cauze de vecinătate (colite, gastrite, duodenite), stresul, statusul hormonal, sedentarismul.

Aşadar, hipotonia vezicii se datorează funcţionării anormale a musculaturii peretelui vezicii şi/sau a  spasmului sfincterului Oddi (sfincter care se găseşte la nivelul orificiului de vărsare în duoden a canalului coledoc şi a ductului pancreatic principal).

Tulburările dispeptice de tip biliar se tratează prin stimularea secreţiei biliare la nivelul ficatului (acţiune coleretică) şi stimularea contracţiei vezicii biliare pentru eliminarea în duoden a bilei (acţiune colagogă).

Vă prezentăm evoluţia sub tratament cu un preparat fitoterapeutic capsule “Vezică biliară lentă” a unor pacienţi cu sindrom biliar hipoton urmăriţi de medicul de familie.

“Vezică biliară lentă” este o combinaţie de 5 plante medicinale foarte cunoscută în medicina tradiţională ce ajută la stimularea secreţiei şi drenajului bilei prin căile biliare în duoden (efect coleretic-colagog), stimulează motilitatea intestinală şi contribuie la eliminarea balonării: frunze de boldo, frunze de anghinare, volbură, coada şoricelului și rizomi de obligeană.

Pacienţii s-au prezentat pentru simptome aparţinând sindromului biliar hipoton (greaţă, gust amar, balonare, tranzit intestinal lent, iritabilitate). Fiecărui pacient i s-a efectuat o ecografie abdominală şi i s-a întocmit o fişă cu datele clinice la începutul tratamentului şi la 20 de zile de tratament cu capsule “Vezică biliară lentă”. S-au administrat 3×1 capsule pe zi în timpul meselor. Nu s-a asociat niciun alt tratament fitoterapic sau alopat.

La sfârşitul celor 20 de zile de tratament fitopreparatul “Vezică biliară lentă” s-a dovedit eficient în proporţie de 90% pentru ameliorarea şi chiar dispariţia simptomelor cauzate de hipotonia colecistului.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.