Efectele secundare ale consumului de antibiotice – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Efectele secundare ale consumului de antibiotice

Primele antibiotice au adus oamenilor speranță ca vor scăpa definitiv de infecții. Deși în forma lor brută, sub forma mucegaiului pâinii și ciupercilor de la sol, penicilina și tetraciclina au fost folosite  încă de mii de ani, ulterior ele au fost prelucrate pentru obținerea unei singure substanțe, care să aibă eficiență maximă, obținându-se o substanță care nu există în natură. Deși antibioticele sunt în general tolerate de organism, într-o masură destul de mare, în anumite condiții aceste medicamente pot cauza neplăceri și daune organismului. Efectele cele mai neplăcute și frecvent întâlnite sunt tulburările gastro-intestinale, greață, vărsături, diaree, cefalee și reacții de hipersensibilitate.

Câteva sfaturi utile pe perioada tratametului cu antibiotice:

– Există persoane care manifestă reacții de alergie la antibiotice. Datorită acestor efecte pe care le au antibioticele este indicat ca înaintea începerii unui tratament cu antibiotice să fie consultat medicul curant iar în cazul recomandării de către medic al unui tratament antibiotic, acesta trebuie să fie informat de existența intoleranței la substanțele care sunt încorporate în antibiotice, cum este lactoza, amidonul de porumb etc.

– În cazul unora dintre pacienți, expunerea la soare în timpul tratamentului cu antibiotice poate cauza erupții cutanate. De aceea pe perioada tratamentului, este bine să fie evitate ședințele de bronzat la soare, sau la solar.

– În cazul apariției unor efecte adverse, este necesar să fie contactat medicul și informat asupra stării generale și a simptomelor apărute. Nu este indicat sa fie întrerupt tratamentul din proprie inițiativă.

– Se recomandă hidratarea corespunzătoare a organismului și odihna pe toata durata tratamentului pentru a facilita procesul vindecării.

– În timpul tratamentului și încă 2-3 săptămâni după încheierea lui se recomandă consumul de alimente bogate în vitamine și iaurturi care conțin bacterii probiotice.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.