facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Sărbătorile de iarnă sunt, prin tradiție, înmiresmate de mirosul cozonacilor şi al prăjiturilor. Spre deliciul celor mici dar și a celor mari, dulciurile sunt prezente pe mesele noastre începând cu ajunul Craciunului până după Revelion. Pentru că și în această perioadă trebuie să avem grijă de alimentație, vă recomandăm câteva rețete culese de la așii bucătăriei fără foc. Aceste dulciuri sunt vegetale, adevărate bombe nutriționale. Preparate la rece, păstrează active toate vitaminele și enzimele, conferă bunăstarea psihică şi mentală și sunt foarte savuroase. Iată rețetele propuse de noi, benefice pentru sănătate care sunt și foarte ușor de preparat.

Fudge cu migdale. Pentru acest desert sunt necesare următoarele ingrediente: migdale (200 g), nuci (50 g), unt de cocos sau cacao (75 g), cacao (25 g), miere (1 lingură), pudră de vanilie și fructe deshidratate (merișor, caise, stafide). Se amestecă migdalele, făcute pulbere, cu miere și cu untul de cacao, topit în prealabil în bain-marie. Fructele se mixează separat, apoi se adaugă în compoziție împreună cu nucile tăiate în bucăţi mari. Se amestecă toate și se adaugă cacao, pudră de vanilie, 5-7 picături de ulei esențial de portocale şi un vârf de sare. Compoziţia se pune într-o formă dreptunghiulară și se lasă la rece 5-6 ore, după care se taie în pătrăţele.

Bomboane Raffaelo raw. Se mixează la blender 1 cană fulgi de cocos, 4 linguri unt de cocos, 2 căni curmale, înmuiate în prealabil. Se fac biluțe care se dau, la alegere, prin fulgi de cocos, nuci pisate, semințe de cănepă, cacao sau pudră de roșcove.

Bomboane cu ovăz și ghimbir. Se mixează la blender fulgi de ovăz (75 g), seminţe de floarea soarelui (35 g) şi seminţe de dovleac (35 g). Se amestecă cu pulpa a 2 mere făcute pastă, 2 lingurițe de ghimbir crud ras, un vârf de sare şi miere după gust. Se fac forme mici de sferă sau cubulețe. Pentru ornare se face un amestec din 50 g fulgi de cocos și 25 g goji, care se mixează la blender, apoi bombonelele sau dau prin acest amestec.

Tort de ciocolată cu mentă. Se face un amestec din făină de migdale sau caju (1/2 cană) înmuiată în prealabil în apă timp de 15 minute, cacao ( 3-4 linguri ), ulei de cocos (2 linguri), miere (4-5 linguri), 5 picături de ulei esențial de mentă și ¼ cană apă  până la omogenizare. Amestecul se mixează la blender apoi compoziția se toarnă într-un inel culinar și se lasă la rece, timp de o oră. Se ornează cu flori de lavandă, frunze de mentă și fructe.

Delicioase şi sănătoase în acelaşi timp! Aceste dulciuri nu conțin nici zahăr, care e foarte toxic pentru organism, nici grăsimi animale din lactate, care cresc colesterolul. Sunt mult mai sănătoase, bogate în principii nutritive şi rezistă mai bine.

Iar voi, dragelor, veţi petrece mai mult timp cu cei dragi, pentru că prăjiturile vor fi gata mai repede. Vă recomandăm să le savuraţi alături de un ceai gustos şi aromat precum 1001 de seri cu petale de trandafir, ceai Energizant cu ceai verde sau Bună dispoziție cu lime și mandarine.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri