Dieta şi stilul de viaţă în cardiopatii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Dieta şi stilul de viaţă în cardiopatii

Cercetările realizate în ultimii 25 de ani, au demonstrat că schimbări simple facute in regimul alimentar şi în stilul de viaţă, pot determina imbunătăţiri semnificative ale starii de sănătate şi chiar să ajute la regresia bolilor coronariene grave. Introducerea în dietă a ceaiurilor şi remediilor naturale din plante medicinale cu tropism cardiac, adaugă un ajutor substanţial pentru sănătatea inimii.

Un rol important în susţinerea activităţii inimii o au unele plante medicinale, pe care colectivul nostru de cercetare l-au introdus în compoziţia capsulelor  Calmocard, capsulelor Tensiune, ceaiului Calmocard, capsulelor Antioxidant+Antiaging.

Dieta cuprinde anumite restricţii alimentare dar şi unele recomandări de alimente importante care este bine sa nu lipsească din alimentaţie.

Restricţii alimentare

  • pe primul loc este excluderea toxicelor şi stimulentelor de tip alcool(maxim un pahar de vin sau bere pe zi) tutun, cafea
  • este recomandată excluderea din alimentaţie  a grăsimilor saturate şi a grăsimilor trans (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri)
  • reducerea consumului de carbohidraţi rafinaţi(dulciuri, produse de patiserie, făina alba), zahăr alb şi a oricărui aliment care conţine aditivi artificiali (coloranţi, amelioratori de aromă etc.).

            Recomandări alimentare

  • cereale integrale, fulgi de grâu, mei, ovăz, secară, de asemenea hrişcă, orez integral, porumb etc.;
  • legume: morcovi, varză, ţelină, hrean, usturoi, ceapă, usturoi, salată, vinete, dovlecei, ciuperci, roşii, cartofi, pătrunjel, ridichi;
  • leguminoase: fasole, mazăre, năut, soia si preparate pe bază de soia ( lapte de soia, brânză tofu, creme vegetale);
  • fructe: struguri, mere, pere, caise, piersici, banane, ananas, mango, pepeni, citrice, fructe de pădure ( cătină, coacăze negre, afine, măceşe, zmeură, mure);
  • produse apicole: miere (cu excepţia bolnavilor de diabet), polenul, propolisul, lăptişorul de matcăPe langă dietă sunt foarte utile exerciţiile de calmare a ritmului respirator, evitarea

stresului o activitate fizică moderată, şi administrarea cu prudenţă a medicamentelor.Dr. Orish prin cercetarile efectuate arată că dragostea şi intimitatea alături de ceilalţi factori menţionaţi mai sus, sunt esenţiale pentru sănătate şi mai ales pentru sănătatea inimii.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.