facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Dieta are un rol important în tratamentul cu antibiotice, indiferent că este vorba de antibiotice de sinteză sau antibiotice din plante. Exista câteva restricții alimentare de care ar trebui să se țină cont, mai ales în cazul tratamentului cu antibiotice de sinteză. Unele alimente ajută la evitarea sau atenuarea efectelor adverse ale antibioticelor iar altele susțin procesul vindecării. Iată care sunt aceste restricții și recomandări alimentare:

- este recomadabil să fie evitat consumul de alcool pe tot parcursul tratamentului, deoarece acesta poate agrava efectele secundare ale antibioticelor contribuind la apariția următoarelor simptome: greață, amețeli, dureri de cap.

- este bine să fie evitate produsele lactate, mai ales laptele dulce, smântana și brânzeturile fermentate.

- alimentele acide cum sunt băuturile carbogazoase, sosurile, roșiile, unele sucuri de fructe, condimentele picante pot interfera cu absorbția și metabolizarea substanțelor chimice. În plus contribuie la apariția candidozei care poate apare ca efect secundar în timpul unui tratament  antibiotic.

- consumul de legume bogate în fibre pot agrava simptomele digestive, iar unele cereale cum este grâul sau fulgii de cereale îmbogățiți cu fier și calciu scad absorbția intestinală a unor antibiotice.

- se recomandă consumul de probiotice și prebiotice la 2 ore de la administrarea antibioticelor clasice - deoarece acestea ajută la refacerea florei intestinale - precum iaurtul, sana, kefirul, laptele bătut, borșul, polen crud, pasta miso, alglee marine, verdețurile, ovăzul, orzul verde, grâul verde, leguminoasele, ceapa, usturoiul.

- consumul de apă plată și ceaiuri călduțe de gălbenele, busuioc, urzică, mușețel, asigură hidratarea corpului, protecția mucoasei digestive, susținerea tratamentului.

În cazul tratamentului cu antibiotice din plante și uleiuri esențiale, restricțiile sunt mai reduse. În acest caz se urmărește să se țină cont de regulile unei alimentații sănătoase, ușor digerabile și neformatoare de mucus. Alimentele care au un conținut bogat în vitamine, fructele prospete, legumele, sucurile de fructe dar și alimentele probiotice sunt binevenite pentru a susține activitatea sistemului imunitar si resursele energetice ale organismului.

Antibioticele naturale sunt de preferat în infectiile de diverse etiologii. Biomicin și Biomicin forte sunt două formule de antibiotice naturale, bazate pe combinaţia de uleiuri esenţiale de cuişoare, cimbru şi ti-tree având un spectrul larg de acţiune. Se pot administra în cure de 10-14 zile. În plus față de antibioticele clasice au şi acţiune antivirală şi antifungică.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri