Cura de detoxifiere de weekend – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cura de detoxifiere de weekend

Detoxifierea este esenţială în zilele noastre. Curele de detoxifiere realizate periodic asociate cu un stil de viaţa sănătos, constitue o modalitate excelentă de purificare şi revigorare. O variantă mai scurtă a curelor de detoxifiere, este cura de detoxifiere de weekend. Nu trebuie însă să ne gândim că ele înlocuiesc o alimentaţie sănătoasă în timpul săptămânii.

Recomandări

 • la trezire să consumăm o cană de ceai din plante medicinale cu rol detoxifiant: Organism purificat, Silueta perfectă purificare şi drenaj, Daphne-Purificare şi drenaj, Curăţarea colonului, Curăţarea sângelui, etc. După micul dejun şi seara înainte de culcare e indicat să mai bem câte o ceaşcă de ceai.
 • pe parcursul zilelor să consumăm alimente care au efect de alcalinizare şi detoxifiere: fructe şi legume crude (salate, sucuri), verdeţuri, cereale, seminţe încolţite şi în cantități moderate oleaginoase, uleiuri vegetale presate la rece.
 • micul dejun şi cina să conste într-o salată de fructe sau legume, cu sau fără cereale
 • prânzul poate fi o supă caldă de legume şi salată de legume cu germeni.
 • între mese să consumăm doar sucuri de fructe şi ceai.
 • a 2-a zi se poate consuma în procent de 80% doar lichide, sucuri de fructe şi legume, ceaiuri. La prânz se poate consuma o salată de crudităţi cu germeni.
 • să consumăm mesele la ore fixe. Ultima masă, să fie înainte de ora 19:00.
 • de 3 ori pe zi să luăm remedii naturale din plante destinate acestui scop: capsulele Armurariu cu ganoderma, capsulele Clorofilă, ce pot fi adăugate în sucurile de fructe sau legume.
 • să consumăm zilnic, cel puţin 2 litri de apă, lichide pentru stimularea funcţiei de detoxifiere a organismului.
 • de 3 ori pe zi, dimineaţa, înainte de prânz şi seara, să facem câte o plimbare de 2o de minute.
 • să facem băi scurte de maxim 20 minute, în care am pus o cană de sare marină şi câte 5 picături de ulei esenţial de lavandă, ulei esenţial de tea tree, ulei esenţial de rozmarin.
 • să ne facem masaj cu ulei de măsline presat la rece în care adăugam ulei esenţial de lavandă (pentru relaxare), ulei esenţial de tea tree( pentru un aspect strălucitor al pielii), mentă (pentru un efect răcoritor foarte plăcut), rozmarin ( pentru un efect de tonifiere generală).
 • este necesar ca pe parcursul întregii săptamâni să urmarim să ne culcăm devreme, nu mai târziu de ora 22:30

Pe perioada zilelor din săptămâna în care dorim să realizăm cura de detoxifiere se recomandă a se exclude din alimentaţie grăsimile saturate şi grăsimile trans (untură, lactate grase, margarină, ouă, carne, mezeluri), alimentele cu conservanţi, coloranţi, arome artificiale, îndulcitori, zahărul alb şi îndulcitorii artificiali (zaharină, ciclamat, acesulfam), zahărul alb, făina albă, reducerea consumului de dulciuri şi produse de patiserie. Se evită alcoolul, cafeaua, tutunul, administrarea abuzivă a medicamentelor, alimentaţia în exces.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.