facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Infecțiile urinare sunt destul de frecvente în sarcină. Circa 12% dintre viitoarele mămici trec cel puțin o dată printr-un astfel de episod, iar asta deoarece mărirea în volum a uterului pune presiune pe vezica urinară, împiedicând golirea ei completă, iar stagnarea urinei creează un mediu propice înmulțirii bacteriilor. După cum știi, nu ai voie să iei antibioticele de sinteză, dar nici lipsa tratamentului nu este indicată, pentru că infecția poate urca la nivelul rinichilor, punând chiar sarcina în pericol. Ce e de făcut? În primul rând este necesară vizita la medic, iar acesta poate recomanda remedii naturiste. Cu toate acestea, şi aceste remedii sunt limitate în sarcină.

Spălăturile externe cu infuzii din plante medicinale sunt cele cu efect cel mai mic asupra fătului. Recomandate sunt infuziile de mușețel, coada șoricelului sau gălbenele, pentru proprietățile lor antibacteriene, antiinflamatoare, emoliente. Poți să mai faci spălături externe cu apă călduță în care ai pus puțin bicarbonat de sodiu, însă nu prea des, pentru că bicarbonatul usucă pielea.

Bea ceaiuri de codițe de cireșe, un excelent diuretic și antiinflamator, sau ceai de coada calului, care susține funcția excretorie a rinichilor și tratează cistitele, e antiseptic, cicatrizant, diuretic, remineralizant. Ceaiurile de mușețel și gălbenele sunt panaceu universal, nu pot avea efect negativ. Un alt leac celebru pentru problemele femeilor este sucul de merișoare. Aceste fructe sunt diuretice, antiseptice, au proprietăți antiinflamatoare, astringente şi antioxidante. Consumă-le chiar şi preventiv, pentru că sunt bogate în vitamina C. Aceasta crește aciditatea urinei, fapt care împiedică dezvoltarea şi înmulțirea bacteriilor care provoacă infecții. Pe acest principiu, este bine să consumi și alte fructe și legume bogate în vitamina C, precum pătrunjelul, ardeiul gras, kiwi, afinele.

Mai ales dacă infecția este severă și disconfortul prea mare, este obligatorie vizita la medic pentru a stabili împreună ce e de făcut. Pe piață există antibiotice naturale, din plante, special concepute pentru femeile însărcinate. Alege-le pe cele care conțin frunze de măslin, pentru că acestea au, potrivit numeroaselor studii, un efect antibiotic cu spectru larg.

Recomandarea Fares: Capsulele Biosept A18, o alternativă naturală pentru tratarea infecțiilor urinare, recomandate femeilor însărcinate și mămicilor care alăptează.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri