facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Multe femei se confruntă în perioada sarcinii cu o problemă deranjantă – balonarea. Aceasta apare încă din primele săptămâni de sarcină, iar cauza o constituie secreția crescută de progesteron din corpul femeii, hormon care are rolul de a relaxa musculatura netedă din organism, inclusiv pe cea de la nivelul tractului gastrointestinal. În acest fel, digestia este mai înceată, ca să permită nutrienților din alimente să ajungă la făt. Partea negativă este că digestia înceată duce la balonare. Vestea bună este că se poate trata cu un stil de viață adecvat și cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Câteva sfaturi care să atenueze balonarea sunt:

- Mănâncă puțin și des. Decât să ai 3 mese consistente pe zi, mai bine 5-6, mai mici. Mai ales în ultima perioada a sarcinii, din cauza presiunii pe care bebelușul o exercită pe stomac, nu mai încap multe alimente în stomac și este important ca ce ai mâncat să nu staționeze mult. Nu te culca imediat după ce ai mâncat.

- Consumă cu moderație produsele care dau balonare și fermentație, spre exemplu varza, fasolea, mazărea, broccoli, ceapa, dulciurile cu sorbitol, inclusiv unele fructe sănătoase. Pâinea proaspătă, de asemenea, poate da balonare, spun nutriționiștii, care recomandă mai degrabă pâinea veche de o zi. Culturile din drojdia folosită au un timp de acțiune de 24 de ore până când se neutralizează complet.

- Atenție și la grăsimi! Acestea staționează mult în stomac și sunt ușor indigeste. Băuturile carbogazoase sunt şi ele de evitat, precum și guma de mestecat, pentru că favorizează înghițirea aerului.

- Mănâncă încet, mestecă bine, nu vorbi la masă, nu te agita, pentru că, pe lângă alimente, vei înghiți și aer.

- Bea multe lichide, ca să eviți constipația, dar nu cu paiul.

- Poate înainte de a rămâne însărcinată foloseai tot felul de remedii împotriva balonării. Acum nu orice este permis. Pe lista tratamentelor naturiste au rămas ceaiurile de ghimbir și mentă, „specialiste” într-o gamă largă de afecțiuni digestive, inclusiv în balonare. Roinița se află și ea pe lista plantelor permise. Are efect carminativ, antispastic, sedativ. Bea limonade la temperatura camerei, cu mentă și miere, un remediu delicios care te scapă de balonare.

- Nu în ultimul rând, fă sport. Nu e interzis în sarcină. Chiar și plimbările ușoare, după masă, sunt utile.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri