facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Constipația este frecventă printre femeile însărcinate. Ea apare mai ales în primele luni din cauza modificărilor hormonale. Nivelul crescut de progesteron (care are rolul de a relaxa mușchii și ligamentele pentru a pregăti corpul femeii și a face loc fătului) încetinește și funcționarea sistemului digestiv. Din fericire, natura îți pune la dispoziție tot felul de remedii blânde împotriva constipației. Dar ai grijă – nu toate plantele medicinale cu efect laxativ îți sunt permise în sarcină!

Hidratarea este importantă pentru oricine, dar mai ales pentru tine, în această perioadă. Lichidele introduse în organism ajută la o mai ușoară eliminare a scaunelor. De la apă plată, sucuri naturale de fructe, până la supe, toate trebuie consumate din belșug. Nu uita de ceaiurile medicinale. Au efect laxativ fără a-ți pune sarcina în pericol cele ghimbir și de soc.

Mănâncă multe fructe proaspete sau uscate. Prunele și smochinele sunt celebre pentru efectul lor laxativ, la fel și curmalele, perele, piersicile și strugurii. Un remediu naturist cu puternic efect laxativ este sucul de prune, dar se bea la nevoie, cu prudență.

De asemenea, nu trebuie să-ți lipsească din alimentație fibrele. Le găsești în cereale integrale, tărâţe de psyllium, fructe și legume.

Ai mai avea nevoie de acizi grași omega-3 pe care îi găsești în ulei de pește, nuci, alune etc. Aceștia ajută la lubrifierea intestinelor, astfel încât lucrurile acolo să se deplaseze cu mai multă ușurință.

Apoi, apelează și la probiotice! Bacteriile bune din iaurturi, kefir, murături ajută la buna funcționare a digestiei în general.

Nu uita să faci mișcare. Chiar dacă ești însărcinată, sportul e foarte benefic în sarcină atât pentru sănătatea ta, cât și a bebelușului. Plimbările, înotul, yoga, exercițiile ușoare la salteluță te vor menține în formă, îți vor întări musculatura și vor combate constipația.

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri