facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Gripa este „sora” mai mare şi mai severă a răcelii şi, cum sunt în aceeaşi familie, „rude apropiate”, seamănă foarte mult. Atât de mult, încât de multe ori le confundăm. Spunem că avem gripă când de fapt e răceală, şi invers. Este important să facem diferenţa dintre cele două ca să ştim cum să gestionăm corect situaţia.

Răceala debutează cu o uşoară durere în gât, cu strănut, nas înfundat şi rinoree. Gripa, pe de cealaltă parte, începe în forţă cu frisoane, febră şi dureri musculare, apoi trece la tuse uscată, durere de gât, de cap, ochii te ustură, poate dispărea chiar şi pofta de mâncare. Răceala te ţine o săptămână, pe când de la gripă poţi rămâne cu simptome (gen tuse, rinoree) până la două luni şi, dacă nu o tratezi cu seriozitate, rişti complicaţii (bronşită, pneumonie). De la gripă nu trebuie să ai speranţe prea mari să se vindece de la sine. Ia măsuri încă din prima zi.

Prima măsură este să stai acasă şi să te odihneşti cât mai mult. Nu face pe viteazul şi să mergi la serviciu pentru că randamentul tău va fi redus, îţi vei agrava starea de rău, plus că îi poţi contamina pe ceilalţi. Şeful tău sigur te va înţelege. Apoi, bea cât mai multe lichide, în special ceaiuri medicinale vindecătoare. Ceaiul de echinacea stimulează imunitatea şi scurtează perioada de convalescenţă, cele de scoarţă de salcie, coada şoricelului, soc sau mentă reduc febra şi durerea de cap, cele de rădăcină de lemn dulce, muşeţel şi salvie ameliorează durerea în gât, ceaiul de eucalipt şi mentă desfundă nasul, iar cimbrul şi cimbrişorul sunt bune antivirale.

De calităţile plantelor medicinale mai poţi beneficia dacă le consumi şi sub formă de tincturi, siropuri, capsule sau uleiuri esenţiale. Aeriseşte periodic în cameră, iar pe timpul nopţii menţine umiditatea în dormitor pentru a atenua tusea, durerea în gât şi uscăciunea căilor nazale.  Mai ai la dispoziţie gargarele cu apă şi sare, frecţiile, băile calde la picioare şi inhalaţii parfumate cu uleiuri de eucalipt sau arbore de ceai. Nu în ultimul timp, mănâncă alimente uşoare, pe bază de legume şi fructe proaspete, şi renunţă măcar o perioadă la fumat şi la alcool.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri