facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Acidul pe care îl produce stomacul are rolul clar de a digera mâncarea, însă dacă este produs în exces, devine o problemă. Multe persoane au aciditate mare la stomac, unele au simptome suportabile, de uşoară jenă, altele au arsuri de-a dreptul chinuitoare. În ambele cazuri se impun măsuri, iar acestea constau în schimbarea dietei. Nu toate alimentele cresc în egală măsură producerea de suc gastric. Apoi, câteva tratamente naturiste, din bătrâni, pot reduce aciditatea şi calma stomacul instant.

În primul rând trebuie să eviţi ce-ţi face rău şi anume: prăjelile, alcoolul, cafeaua, ţigările, alimentele picante, grase, semipreparate, dulciurile, dar şi anumite legume despre care ştiai că sunt sănătoase – ceapa, usturoiul şi roşiile, deoarece cresc aciditatea. Mănâncă la ore fixe şi niciodată mai târziu de opt seara, mestecă în tihnă mâncarea şi cunoaşte-ţi limita. Ce-i prea mult, strică. Nu mai vorbim de faptul că îngraşă, iar colăceii de pe abdomen favorizează arsurile şi refluxul acid.

Cele mai bune fructe pe care e bine să le mănânci sunt merele şi bananele. Sănătoase din toate punctele de vedere, pline de vitamine şi minerale, acestea au şi un rol antiacid şi calmează durerile. Aromatul ghimbir ajută şi el la combaterea acidităţii. Poţi să dai pe răzătoare o bucăţică mică de ghimbir, pe care să o amesteci într-un pahar cu apă şi miere. Legumele cu frunze verzi (spanacul, salata, ştevia) sunt adevărate pansamente pentru mucoasa stomacului. De asemenea, pătrunjelul, mărarul şi busuiocul verde sunt de mare ajutor. Le poţi pune în salată sau din busuioc îţi mai poţi face infuzie.

Supele călduţe îţi fac bine, iar ceaiurile medicinale au, pe lângă efectul de diluare a sucurilor gastrice, şi rol cicatrizant, calmant, de scădere a acidităţii. Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi calmează senzaţia de arsură. Cel de coada calului neutralizează şi el aciditatea, iar ceaiurile de muşeţel, gălbenele, busuioc, de sunătoare, de pătlagină sunt cicatrizante, emoliente, vindecătoare.

Trebuie să ştii că aceste arsuri gastrice netratate pot duce la boli mai grave, cum ar fi gastrită, ulcer, reflux gastroesofagian şi chiar cancer.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri