Cum să avem o digestie bună pe timpul verii – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cum să avem o digestie bună pe timpul verii

Digestia este o funcţie importantă a organismului nostru. O digestie bună ne asigură o hrănire bună a corpului cu nutrienţii necesari, benficiind de o mai mare vitalitate şi energie. Totodată, când tubul digestiv funţionează optim, beneficiem de un organism mai sănătos, digestia bună prevenind acumularea toxinelor în organism.

Căldura, mâncatul în exces, combinarea alimentelor fără discernămant, consumul de alimente alterate sau incorect preparate ne afectează buna funcţionare a tubului digestiv, determinând apariţia unui disconfort digestiv imediat după ce am luat masa. Dacă percepem o senzaţie de greaţă sau de greutate în stomac, dureri abdominale, balonare sau flatulenţă, atunci ar fi bine să ţinem cont de urmatoarele sfaturi care ne vor fi de ajutor:

  • Un ceai cald între mese ne stimulează digestia şi aduce un plus de încântare zilei. O cană de ceai Digestiv sau Digestie usoara, îndulcit cu puţină miere este o alegere excelentă pentru orele după-amiezii. De asemenea, putem opta pentru un ceai simplu de mentă sau chimen, în funcţie de preferinţe.
  • La masă alimentele trebuie savurate pe indelete. Să nu ne grăbim, să mestecăm bine mâncarea şi să avem o stare de bună dispoziţie. Preferabil ar fi să nu combinăm prea multe alimente. Ideal ar fi să avem doar 2-3 alimente combinate, preparate cât mai simplu şi cât mai proaspete. Să beneficiem de virtuţile condimentelor care hrănesc atât trupul cât şi psihicul adăugând o aromă plăcută mâncării. Coriandrul, ghimbirul, busuiocul, scortişoara şi mărarul, sunt  atât digestive, cât şi  stimulatorii ale funcţiilor mentale; în plus, majoritatea au şi efecte afrodisiace.
  • Pentru cei cu o digestie mai lentă, enzimele vegetale din capsulele Digestie uşoară sau Colon sănătos sunt foarte eficiente. Se iau câte 1-2 capsule, după masă.
  • Activitatea tubului digestiv este strâns legată de activitatea creierului. Nu întâmplător i se spune că este al 2-lea creier. Pentru a-i  uşura munca, trebuie să evităm stresul, critica, gândirea acidă şi să avem mereu o atitudine binevoitoare.

Cum se spune şi în popor, ”Fii binevoitor dacă vrei să ai o digestie bună!”

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.