Condimente pentru fierea leneşă – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Condimente pentru fierea leneşă

Fierea leneşă sau vezica biliara hipotona este caracterizată de incapacitatea vezicii biliare de a se contracta şi de a evacua bila ce se acumulează în exces şi care duce la creşterea în volum a vezicii biliare. O serie de condimente, precum ghimbirul, anghinarea, cardamomul, leuşteanul, mărarul sau menta pot ajuta la stimularea secreţiei şi eliminării de bilă.

Ghimbirul este colagog şi hepatoprotector, stimulează digestia, este antiemetic, putând înlătura greaţa din sarcină sau din afecţiunile gastrice.

Anghinarea este o plantă tonic amară, coleretică, colagogă, hepatoprotectoare, stimulează funcţia ficatului şi a veziculei biliare, stimulează fluxul biliar, curăţă ficatul de depozite de grăsime, creşte apetitul şi diureza şi reduce colesterolul. Fluidifică bila prevenind tendinţa de precipitare a sărurilor biliare şi de formare a mâlului sau litiazei biliare. Este ultilă în tratamentul disfuncţiilor hepato-biliare care decurg din deficitul de bilă, cum ar fi senzaţia de saţietate, pierderea poftei de mâncare, greaţă, balonare şi dureri abdominale.

Leuşteanul este detoxifiant, stimulează funcţia hepatică biliară, fiind util şi în perioadele de suprasolicitare a ficatului, în insuficienţă hepatică, sechele ale hepatitelor.

Menta este antispastică prin esterii din uleiul volatil, colagogă–coleretică prin ODP–uri ,utilă în eructaţii, balonare, colici, flatulenţă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.