facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Unele condimente au rolul de a relaxa musculatura netedă a vezicii şi căilor biliare. Printre acestea se numără: rozmarinul, salvia, feniculul, busuiocul, chimenul, coriandrul, cresonul, măghiranul și tarhonul.

Frunzele de rozmarin relaxează musculatura netedă (efect antispastic), stimulează secreţia de bilă şi au acţiune hepatoprotectoare, analgezică, carminativă fiind utilă în tratamentul dischineziei biliare pentru calmarea durerilor colicative, a migrenelor biliare, ajută eliminarea gazelor şi reducerea senzaţiei de balonare.

Salvia este o plantă medicinală deosebit de lăudată şi preţuită. Denumirea sa derivă din cuvintul latinesc «salvare» care înseamnă a vindeca, a însănătoşi. Antispastică, antiinflamatoare, coleretică şi carminativă este utilă în tulburările de motilitate digestivă, cu meteorism, diskinezie biliară, colici. Are şi efect sedativ central şi periferic, acţionează asupra sistemului nervos vegetativ, liniștind stările de agitaţie, iritabilitate, nervozitate şi suprasolicitare care sunt adesea asociate cu crizele biliare.

Fenicul este bine cunoscut pentru efectul sau antispastic asupra musculaturii netede, antalgic, colagog – coleretic şi carminativ fiind frecvent utilizat pentru tulburări funcţionale dispeptice cu acumulare de gaze şi dureri colicative. Astfel, are capacitatea de a relaxa spasmele vezicii biliare şi a sfincterului prin care bila se varsă în duoden.

Busuiocul, chimenul, coriandru și dafinul, au o acţiune uşor antispastică, putându-se folosi în dieta diskineziei biliare hipertone.

Măghiranul este antispastic şi carminativ. Cresonul pe lângă aroma plăcută dată în salate, garnituri, supe, are efecte benefice in diskinezia biliară.

Tarhonul este antispastic, antialgic şi antiinflamator.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri