facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Tusea reprezintă  un mecanism de protecţie, un reflex de apărare care ajută la evacuarea secreţiilor şi a corpilor străini din căile respiratorii.

Accesele de tuse se agravează în sezonul rece, odată cu apariţia unor infecţii respiratorii, precum bronşitele acute sau pneumoniile. Aceste afecţiuni produc inflamaţie la nivelul căilor respiratorii, îngreunează respiraţia, secreţiile se acumulează în plămâni şi apare tusea.

Tratamentul tusei constă în primul rând în tratarea cauzei subiacente. Tusea productivă nu trebuie suprimată pentru a permite expectoraţia.

Hidratarea adecvată, mai ales  prin consum de ceai, este o măsură importantă care poate fi luată pentru a facilita expectoraţia.

Produsele din plantele medicinale  sunt cele mai recomandate pentru a elimina acest simptom atât de supărător.

Siropul Plantusin din plante tradiţionale româneşti folosit cu succes de 20 de ani în tratarea tusei de diferite cauze are în compoziţie pătlagină, scai vânăt, tei, cimbrişor, muguri de pin, miere şi propolis.

El fluidifică secreţiile bronşice, este usor expectorant, calmant al tusei, emolient și antispastic al căilor respiratorii.

Pătlagina este cunoscută ca şi plantă medicinală din Evul Mediu,  cercetarile moderne au evidenţiat existentă unei multitudini de substanţe active cu rol emolient, expectorant, antispastic,  antiinflamator, antibacterian.

Florile de tei  au acţiune antivirală, imunostimulatoare, emolientă, antitusivă, antispastică cu rezultate foarte bune în tratamentul tusei de diferite etiologii, al virozelor, faringo-laringo-traheitelor şi bronşitelor.

Scaiul vânăt este un remediu tradiţional românesc în tratarea tusei. Este un calmant care acţionează  asupra centrului tusei, expectorant şi  fluidificant  ale secreţiilor bronşice, antiseptic şi antispastic.

Cimbrişorul  şi mugurii de pin sunt eficienţi în infecţiile acute ale tractului respirator superior, bronşite, astm bronşic, tuse spastică.

Evaluarea eficienţei terapeutice a acestui sirop realizată pe un numar de 74 de pacienţi cu tuse de diferite cauze a evidenţiat  ameliorarea  până la dispariţie a tusei  în toate cazurile în decurs de 10-12 zile fără a fi necesara administrarea de antitusive clasice, de sinteză.

Sfaturi: evitaţi consumul alimentelor producatoare de mucus: făină albă, dulciurile (cu excepţia mierii), lactatele în special reci, lichidele acidulate (iritante) care consumate în cantitate mare pot contribui la apariţia îmbolnăvirii şi întreţin tusea.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri