×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Cele mai bune remedii naturiste pentru diaree

Diareea este modalitatea organismului de a se apăra și de a îndepărta ceva dăunător din interior. Poate fi vorba de o infecție a tractului digestiv, ai mâncat ceva care nu a fost tolerat, sau ai făcut anumite combinații neinspirate de alimente. Este bine să o lași să-și urmeze cursul și să elimini, astfel, factorul nociv din organism. Ea va trece de la sine. Totuși, poți ajuta sistemul digestiv să se refacă mai repede apelând la câteva remedii naturale.

Ceaiurile medicinale te și hidratează, te și vindecă. Cele mai bune plante pentru infuzii sunt: menta, frunzele de afin, mușețelul, cimbrul, coada șoricelului, crețușca, sunătoarea, cerențelul. Toate acestea au efect antidiareic, antibacterian, ușor astringent. Ceaiul din scoarță de stejar este și el indicat deoarece are un conținut mare de taninuri, substanțe cu rol astringent, antiseptic, antiinflamator. Consumă-le neîndulcite, câteva zile, până te faci bine complet.

Să nu uităm de ghimbir, specialistul problemelor digestive! Îl poți consuma sub formă de ceai, în stare proaspătă, ras și dizolvat în apă, sau pudră – o linguriță de ghimbir amestecată cu una de scorțișoară și puțină miere, până se formează o pastă. Se ia câte o linguriță de trei ori pe zi.

Mănâncă orez fiert, pâine prăjită și banane, care „leagă” conținutul intestinelor și încetinesc evoluția diareii. Cartofii fierți sunt și ei de ajutor, grație conținutului de amidon.

Atunci când diareea e provocată de antibiotice, trebuie să-ți refaci flora intestinală, iar pentru asta consumă probiotice. Le găsești în kefir, iaurt, murături. Se spune că merele coapte sunt și ele un tratament naturist foarte bun în caz de diaree. Conțin pectină, o substanță care ajută la combaterea scaunelor moi.

Evită fasolea, varza, lintea pentru că te balonează, prunele și perele care au efect laxativ, precum și carbohidrații care se absorb greu și agravează diareea. De asemenea, renunță o perioadă la cafea, alcool, băuturi carbogazoase și dulciuri.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.