facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

O banală răceală netratată corespunzător poate da complicații, cum este infecția urechii. Răceala a cauzat o inflamare și o închidere a tubului de legătură dintre gât și urechea medie, tub numit Trompa lui Eustache. Aici se acumulează lichid, se dezvoltă bacterii și virusuri și, pentru că nu se mai drenează, se infectează.

Infecțiile urechii sunt mai frecvente la copiii de până în 5 ani și se numesc otite. Sunt foarte neplăcute, dar și periculoase. Dau dureri puternice, febră, scurgeri din ureche, amețeală, greață, pierderea poftei de mâncare și o stare generală de rău. Este clar că trebuie să vă prezentați la doctor pentru stabilirea diagnosticului și a tratamentului. Antibioticul se administrează numai în cazuri severe, în rest, ideal ar fi să se meargă pe tratamente naturiste, care nu dau efecte adverse, nu slăbesc sistemul imunitar și nu afectează mucoasa gastrică. Plantele medicinale cu proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene pot face minuni. Se folosesc sub formă de ulei esențial sau ceai.

Uleiurile de busuioc, cimbru, mușețel sau lumânărică sunt considerate adevărate antibiotice naturale care ajută la retragerea infecției și scad durerea. Se pun două-trei picături în urechea afectată. Nu se folosesc dacă există scurgeri din ureche, deoarece acestea indică o perforare a timpanului. Usturoiul, cunoscut și el ca veritabil antibiotic natural, se folosește cu succes și la otită. Se zdrobesc doi căței, iar sucul rezultat se picură în ureche. Sau se îmbibă într-un tampon de vată care se pune în ureche.

Dacă vă mai aduceți aminte, înainte, părinții și bunicii noștri ne aplicau pe urechea afectată niște comprese calde de săculeți cu sare grunjoasă sau o sticlă cu apă caldă învelită într-o pânză. O altă compresă eficientă împotriva durerilor de urechi este cea cu felii de ceapă tocată, pusă într-un tifon, aplicată pe ureche și fixată cu o căciulă.

Mai poți face spălături cu ceaiuri de mușețel sau gălbenele. Nu folosi bețișoare de urechi, sunt foarte periculoase pentru că riști suprainfectarea și perforarea timpanului. Seara, la culcare, poți pune în ureche un tampon cu vată pe care ai picurat niște tinctură de propolis, alt antibiotic natural.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri