facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Hipertensiunea este o afecţiune silenţioasă care nu te supără pe moment şi poate nici nu te alarmează. Însă poate fi extrem de periculoasă. Dacă se adaugă un colesterol mărit şi o ateroscleroză, riscul de infarct sau de accident vascular creşte semnificativ. Pe lângă tratamentul recomandat de medic şi un stil de viaţă sănătos, bea cât mai multe ceaiuri! Numeroase plante medicinale sunt folosite în ziua de azi pentru tratarea bolilor cardiovasculare. Noi îţi prezentăm mai jos cele mai bune alegeri.

Păducelul ar putea fi considerat, pe bună dreptate, „planta inimii”. Are efect sedativ cardiac şi nervos, vasodilatator,anticoagulant, reglează circulaţia sângelui, scade tensiunea, previne infarctele şi accidentele vasculare. Este folosit sub formă de ceai, tinctură sau siropuri. Bea o cană de ceai sau ia câteva picături de tinctură diluate în apă de două ori pe zi, timp de una-două luni.

Ceaiul de hibiscus ajută la reglarea tensiunii, dar e bun şi în insomnii şi oboseală. Se bea câte o cană de infuzie pe zi.

Talpa-gâştei are un efect sedativ remarcabil, fiind recomandat în tratarea anxietăţii. Ceaiul călduţ şi liniştitor reglează presiunea sângelui şi scade tensiunea, este un tonic cardiac, antiaritmic şi susţine buna funcţionare a aparatului cardiovascular.

Despre vâsc circulă tot felul de legende, e considerat o plantă magică, sub care se sărută cuplurile pentru noroc în dragoste, care se atârnă la uşă de Crăciun, pentru noroc şi prosperitate. Însă pe lângă toate aceste poveşti, vâscul are uimitoare proprietăţi pentru sănătate. În special pentru buna funcţionare a inimii. Un macerat din această plantă medicinală are efect hipotensor, vasodilatator şi antiaterosclerotic, fiind util pentru cei care au tensiunea mare şi suferă de tulburări de ritm cardiac. Se lasă planta la macerat circa 10 ore în apă, apoi se strecoară şi se bea.

Dacă tensiunea ta creşte în urma stresului şi a nervozităţii, bea ceai de roiniţă. Va fi cana ta de relaxare şi bună dispoziţie, care va domoli tensiunea arterială.

Dacă pe lângă tensiune ai şi colesterolul mărit, atunci bea ceai de rostopască. El favorizează digestia grăsimilor, e vasodilatator şi scade tensiunea, luptând totodată împotriva aterosclerozei.

Celor care au acumulări de apă în ţesuturi şi de aici tensiune mărită le recomandăm ceaiuri diuretice, cum ar fi cel de frunze de mesteacăn. Acesta scade tensiunea, colesterolul, și ajută şi la pierderea câtorva kilograme, fiind util persoanelor supraponderale.

Recomandările Fares: Ceaiul Tensiune şi Ceaiul T – ceai pentru tensiune

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri