Ceaiurile diuretice îţi scad tensiunea – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ceaiurile diuretice îţi scad tensiunea

Dacă suferi de hipertensiune, ai la dispoziţie patru modalităţi de a te trata (luate separat sau combinate): să scazi nivelul colesterolului (dacă îl ai prea mare), să relaxezi sistemul nervos vegetativ (adică să mai domoleşti viteza sângelui), să apelezi la remedii cu efect vasodilatator şi la plante medicinale cu rol diuretic. Iată de ce sunt importante diureticele.

Ele acţionează asupra rinichilor, crescând cantitatea de urină eliminată şi, odată cu ea, sodiul şi apa în exces. Astfel, vasele de sânge se destind şi tensiunea scade. Diureticele sunt tratamente de bază în hipertensiune, benefice mai ales pentru vârstnici şi pentru persoanele supraponderale. Singurele contraindicaţii sunt pentru cei cu insuficienţă renală, plus recomandarea să nu abuzezi de ele. Iar ca să fii sigur că nu apar efecte adverse, alege diuretice naturale, pe bază de plante medicinale.

Ceaiul de mesteacăn este o alegere inspirată. Este depurativ, hipotensor, sudorific, diuretic şi scade colesterolul. Se beau 3 până la 4 căni de ceai pe zi.

Troscotul este o plantă medicinală cunoscută de sute de ani pentru proprietăţile sale diuretice. În plus, are efect antidiareic, remineralizant, antiinflamator.

Păpădia îţi reface stocul de potasiu, după ce te-a ajutat să elimini apa din organism, şi e un remediu naturist remarcabil pentru afecţiuni hepato-biliare.

Mai poţi bea ceai de coada calului, mătase de porumb sau de codiţe de cireşe, toate fiind excelente diuretice şi de ajutor în curele de slăbire.

Mănâncă, mai ales acum, vara, pepene roşu. Conţine peste 90% apă, este plin de antioxidanţi, minerale şi vitamine, te hidratează, dar, în acelaşi timp, combate retenţia de apă. Fructe diuretice mai sunt perele, afinele, coacăzele, iar dintre legume roşiile, ţelina, hreanul şi ardeii.

Chiar dacă scopul tău este să elimini apa din organism, asta nu înseamnă că nu trebuie să beai multe lichide, dimpotrivă! Folosind diuretice, trebuie să previi deshidratarea. Şi nu uita să o laşi mai moale cu sarea, ea fiind vinovată de retenţia apei în organism şi de creşterea tensiunii.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.