facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Ceaiurile din plante au fost printre primele remedii folosite de oameni atunci când se îmbolnăveau. După o lungă perioadă de timp, în care doar observarea efectelor administrării lor stabilea indicaţia, a urmat vremea analizei substanţelor active din fitocomplex şi a studiilor clinice care le certifică eficienţa  şi modul de acţiune.

Firma Fares se înscrie în această tradiţie de mai bine de 80 de ani.

Dacii, locuitori ai munţilor Orăştie, cu o floră spontană bogată şi diversă, foloseau un număr mare de plante medicinale, numele lor în limba dacă fiind consemnate de Dioscoride în lucrarea sa Materia Medica.

Mult mai târziu, în 1929, farmacistul Andrei Farago a înfiinţat la Orăştie, primele culturi de plante medicinale din ţară, laboratoare de analiză şi utilaje de prelucrare moderne.

Echipa actuală a Firmei Fares a păstrat reţetele farmacistului Farago, pe cele aduse de la mânăstirile din zonă şi multe altele actuale, rezultat al studiilor şi cercetărilor efectuate.

Trusa Hapciu cuprinde ceaiuri, capsule, comprimate, tincturi, siropuri, uleiuri esenţiale, inhalant, soluție pentru frecţie, foarte eficiente în tratarea răcelilor şi virozelor atât de frecvente în acest sezon.

Ceaiurile din această trusă sunt Hapciu, ceai P- pulmonar, reţetă Farago, Plantusin, Uşurarea respiraţiei, Eliminarea disconfortului respirator, Sudorific.

Plantele din compoziţia acestor ceaiuri au acţiune antiinflamatoare,  expectorantă,  decongestionantă a căilor respiratorii, emolientă a mucoasei bronşice și fluidifiantă secreţiilor.

Se găsesc în aceste ceaiuri pătlagină, plămânărică, troscot, urzică moartă, muguri de plop şi de pin, şovârv, scai vânăt, cimbru, fenicul, flori de tei, rădăcină de lemn dulce, frunze de eucalipt, rostopască, fructe de măceş, hibiscus, anason, flori de soc.

Se recomandă sub formă de infuzie, 2-4 căni pe zi, îndulcite cu miere. Mierea nu se adaugă în lichide fierbinţi. Sunt şi calmante, hidratează organismul, elimină toxinele prin creşterea diurezei şi a transpiraţiei, scad febra şi ameliorează starea generală.

Ceaiurile se asociază celorlalte produse Fares recomandate în tratamentul afecţiunilor respiratorii acute, crescându-le eficienţa.

Folosiți-le cu încredere și descoperiţi-le calităţile!

Dr Luminiţa Sârcă

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri