facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Despre colesterol, numai de rău! Știi că e dăunător pentru vasele de sânge, că provoacă ateroscleroză, accidente vasculare sau infarct miocardic. Mai știi probabil că nivelul lui crește în urma unei alimentații necorespunzătoare sau din cauze ereditare. Dar nu știai alte câteva lucruri interesante și extrem de importante:

Spre exemplu, faptul că poate fi cauza infertilității în cuplu. În urma unor studii, cercetătorii americani au descoperit că persoanele care aveau colesterolul mărit aveau mai mari dificultăți de a concepe un copil decât cele care îl aveau în limite normale. Iar situația este mai gravă la femei decât la bărbați.

După menopauză, femeilor le crește colesterolul pentru că le scade producția hormonilor de estrogen.

Și copiii pot avea colesterolul mărit, nu doar adulții. Cauzele sunt aceleași: ereditatea, alimentația bogată în grăsimi și dulciuri, sedentarismul. La copii între 2 și 18 ani colesterolul ar trebui să fie sub 170. Dacă părinții se știu cu un nivel al colesterolului mereu peste limită, ar trebui ca și copilul să fie dus la analize începând cu vârsta de doi ani.

Câteodată, dieta, sportul, renunțatul la fumat și adoptarea unui stil de viață sănătos, în general, nu vă pot aduce colesterolul în limite normale. Este nevoie de tratament medicamentos. Discutați cu medicul vostru înainte.

Anghinarea este un remediu naturist remarcabil pentru scăderea colesterolului. Acestă plantă medicinală conține cinarină, un compus cu efecte benefice asupra ficatului și bilei, ajută la eliminarea toxinelor și previne acumularea de grăsimi în ficat. Se poate consuma ca ceai, tinctură sau capsule.

Colesterolul mărit este o afecțiune care nu doare, nu dă simptome. Poate singurele simptome ar fi, în cazuri avansate, mici puncte gălbui pe pleoapa inferioară, care reprezintă depozite de grăsime.

Limita zilnică de colesterol pe care o poate ingera o persoană sănătoasă ar trebui să fie de 300 mg, iar o persoană care are deja colesterolul peste limită –  200 mg. Asta în condițiile în care un gălbenuş de ou conține 210 mg colesterol, un ecler 195 mg, 100 g unt 215 mg colesterol și 100 g de șuncă 113 mg colesterol.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri