facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

A fi părinte este cea mai frumoasă dar şi cea mai grea meserie din lume. Ne dorim pentru copiii noştri tot ce e mai bun, îî vrem fericiţi şi sănătoşi mai presus de orice pe lume. Dar timpul trece repede, copiii noştri merg la şcoală, iar noi îî privim cum cresc şi ne bucurăm de zâmbetele lor. Încercăm să îî protejăm cum ştim mai bine, dar uneori pur şi simplu nu mai ştim în ce direcţie s-o luăm. În aceste momente, un sfat valorează atât de mult pentru un părinte! Iar în articolul ce urmează vă vom vorbi despre ce presupune o răceală şi cum să-ţi protejezi puiul atunci când răceşte.

Copilul de vârstă şcolară răceşte de patru pâna la opt ori pe an, arată statisticile. Răcelile au, mai ales, cauză virală şi sunt favorizate de frig şi umezeală. Primele semne într-o viroză respiratorie la copilul de vârstă şcolară sunt nasul înfundat, strănutul, durerea în gat, durerea de cap, febra, lăcrimarea ochilor, lipsa poftei de mâncare. Cel mai îngrijorător pentru părinti este momentul în care copilul face febră şi devine somnolent. Adesea, ei recurg la antinflamatoare de sinteză pentru a combate temperatura ridicată. Acestea au însă numeroase contraindicaţii, mai ales pentru copii. Administrarea de antiinflamatoare poate determina efecte adverse digestive, renale, hepatice, cardiovasculare, hematologice sau alergice. Problema majoră pe care o presupune utilizarea antiinflamatoarelor este reprezentată de complicaţiile digestive: de la simpla durere abdominală, la complicaţii severe, cum ar fi ulcer gastrointestinal, hemoragie sau perforaţie digestivă.

O alternativă naturală la medicaţia alopată sunt Capsulele Hapciu (Raceala si Gripa), care ajută la calmarea iritaţiilor mucoasei nazale şi a gâtului, a uşurarea respiraţiei, la reglarea temperaturii corpului si eliminarea disconfortului respirator. Capsulele conţin scoarţă de salcie, extract de unghia găinii, usturoi, creţuşcă si şovârv.

Dacă despre scoarţa de salcie şi creţuşcă se ştie că are în compoziţie substanţe prezente şi în binecunoscuta aspirină, fără a avea însă efectele adverse ale acesteia, despre unghia gainii se cunosc mai puţine. Astragalusul sau Unghia găinii este cunoscuta pentru capacitatea sa de stimulare a producţiei naturale de interferon în organism. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antioxidante, protejând celulele de alterarea produsă de radicalii liberi. Numeroase studii au demonstrat potenţialul imunomodulator al acestei plante, fiind eficientă în prevenirea răcelilorsau infecţiilor de tract respirator superior şi grăbind recuperarea pacienţilor cu imunitatea scăzută.

Dacă copilul tău are între 6 şi 12 ani, este recomandat să-i administrezi o capsulă de 2 ori pe zi, după mesele principale. Ştim că mulţi dintre cei mici au dificultăţi în a inghiţi pastile; dacă nici micuţului tău nu-i prea place acest lucru, îţi recomandăm să amesteci conţinutul cu miere. Dacă ai un copil ceva mai mare (peste 12 ani) sau poate chiar tu eşti cel care a răcit,îţi recomandăm o capsulă de 3 ori pe zi, după mesele principale. În cazul în care apare şi febra, atunci îţi recomandăm câte 2 capsule de 3 ori pe zi. În infecţiile acute, cura durează între 7 şi 10 zile.

Alternativele naturale sunt întotdeauna de preferat, pentru că nu au efecte adverse. Iar când vine vorba de copiii voştri, nu-i aşa că vă doriţi ce-i mai bun din lume?

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri