facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

După crearea lor, antibioticele au ajuns să fie folosite în aproape toate infecțiile bacteriene și fungice, adeseori prin automedicație și fără prea mult discernământ. Ca urmare bacteriile au devenit mai virulente și mai tenace decât erau la începutul utilizării antibioticelor. Hipocrate, părintele medicinii, sunea: "Alimentele voastre să vă fie medicamente și medicamentele voastre să vă fie alimente". Iată 2 alimente cu virtuți antibiotice demonstrate prin studii stiințifice care, folosite regulat, pot preveni și chiar trata unele afecțiuni încă de la începutul instalării bolii.

          Usturoiul este un aliment cunoscut din vechime și folosit pentru virtuțile sale, atât ca aliment cât și ca medicament în diverse remedii terapeutice. Pe vremea lui Tutankhamon usturoiul era folosit ca monedă de schimb. Unele rețete au rămas până în zilele noastre, folosindu-se și acum pentru buna funcționare a inimii și vaselor de sânge. Într-un studiu realizat de Washington State University, în anul 2012, se arată că o substanţă chimică din usturoi, sulfura de dialil, este mult mai eficientă în combaterea toxiinfecţiilor alimentare decât două dintre cele mai utilizate antibiotice: eritromicina şi ciprofloxacinul. Cercetarile recente confirmă puterea terapeutică a usturoiului și în tratamentul diverselor infecții cu Hlicobacter pylori, MRSA, gripă, pneumonie. Usturoiul protejează sistemul imunitar,iar prin conținutul de antioxidanţi actionează asupra radicalilor liberi și bacteriilor. De asemenea, prin intermediul alicinei distruge şi o serie de virusuri şi ciuperci, cum ar fi Candida albicans.

          Ceapa este cunoscută și ea din antichitate fiind la loc de cinste alături de usturoi, dovadă că pe pereţii caselor şi ai mormintelor erau reprezentate cepe. Ceapa era folosită pentru efectele sale analgezice, antiinflamatoare şi de purificator al sângelui. A fost folosită ca remediu sub formă de siropuri și ceaiuri în răceală sau tuse. Hipocrate prescria ceapa pentru vindecarea mai rapidă a rănilor și combaterea pneumoniei. Ceapa are și un puternic efect dezinfectant. Unii o folosesc în perioada răcelilor pentru a purifica aerul din camera în care locuiesc, tăiată la ambele capete si lasată peste noapte în cameră într-un vas descoperit.

 

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri