facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

„Excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătăţii”, este avertismentul pe care îl auzi aproape zilnic de la televizor. Ia-l în serios, nici nu-ţi imaginezi cât adevăr conţine! „Duşmanii” organismului tău sunt foarte bine punctaţi şi toţi trei cauzează, pe lângă multe alte probleme, una „tăcută”, dar foarte gravă – hipertensiunea arterială. Iată care sunt, concret, cele mai frecvente cauze ale apariţiei ei.

Kilogramele în plus. În cazul persoanelor supraponderale, inima este suprasolicitată, sângele circulă cu dificultate prin artere, iar riscul de hipertensiune este mărit de cinci ori faţă de persoanele care au o greutate normală. Kilogramele în plus sunt, de fapt, o consecinţă a sedentarismului, a alimentaţiei bogată în zahăr şi grăsimi. Toate acestea cresc şi colesterolul, care se depune pe artere şi cauzează hipertensiune. Încearcă să scapi de câteva kilograme pentru a fi ferit de pericole.

Sarea. Conţine sodiu, acesta determină retenţia de apa, ceea ce face ca volumul sângelui să crească. Iar cu el, şi viteza. Din acest motiv toţi medicii recomandă să reducem cantitatea zilnică de sare. Şi atenţie, că se găseşte în aproape toate alimentele, chiar şi în deserturi, iar în aceste condiţii majoritatea depăşim fără să ne dăm seama cantitatea maximă recomandată (cam un degetar pe zi).

Ţigările. După fiecare ţigară, presiunea sângelui creşte brusc şi se menţine ridicată cel puţin o oră.  Nu are timp să scadă, că tu te „tratezi” din nou cu încă o ţigară. Din acest motiv, fumătorii au mereu tensiunea mai mare.

Stresul. Pe lângă multe alte dureri de cap pe care ţi le dă, stresul creşte şi colesterolul şi, temporar, presiunea sângelui. Există tot felul de remedii naturiste care alungă stresul şi ceaiuri medicinale cu efect relaxant la care poţi să apelezi. Ceaiul de tei scade tensiunea pe fond nervos, relaxează mintea şi trupul. O baie caldă, la sfârşitul zilei, în care ai adăugat câteva picături de ulei esenţial de valeriană, bergamot, rozmarin sau lavandă, te va ajuta să te relaxezi şi să dormi mai bine. Şi... nu mai pune chiar totul „la inimă”.

Lipsa de magneziu. Acest mineral are rol vasodilatator, de relaxare a musculaturii arteriale. La cei care au lipsă de magneziu, vasele de sânge se contractă, deteminând hipertensiune. Mănâncă multe legume cu frunze verzi, fasole şi cereale. De asemenea, ai nevoie de potasiu, un mineral care scade presiunea sângelui şi te protejează de boli de inimă. Îl găseşti în banane, pepene galben, caise, sfeclă, mazăre, roşii, spanac, cartofi sau morcovi.

 

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri