1.Remedii naturale pentru combaterea diareilor de vară
Când vine vacanţa de vară, ne gândim la mult soare, la apă şi la călătorii. Este bine însă înainte de a pleca de acasă să cunoaştem câteva aspecte legate de gastroenteritele estivale.
Gastroenterita este o modificare care apare le nivelul intestinului, o inflamaţie, care se manifestă în urma consumului alimentelor şi apei contaminate cu microorganisme. Simptomul dominant al gastroenteritei este diareea.
O particularitate în această perioadă o constituie însă diareea persoanelor care călătoresc, aşa numita diaree a turiştilor. Aceasta este cauzată de bacterii, virusuri, paraziţi aflaţi în apa locală contaminată şi alimenţia diferită de cea cu care suntem obişnuiţi.
În trusa nostră de vacanţă este bine să avem capsulele ENTEROSTOP şi ceaiul ENTEROSTOP care, pe lângă tratament, asigură şi realizarea „pauzei hidrice” care se recomandă ca primă atitudine în diaree.
Capsulele ENTEROSTOP, compuse din cărbune medicinal, ghindă de stejar, rizomi de cerenţel, frunze de afin, mentă, şi coadă şoricelului, ajută la eliminarea disconfortului digestiv datorat unui tranzit intestinal accelerat.
Se administrează 3 capsule pe zi, cu recomandarea creşterii dozei în funcţie de numărul scaunelor. Cărbunele şi plantele din compoziţie au efect antidiareic, astringent, cicatrizant, antiseptic intestinal, antiinflamator, fiind un remediu eficient în combaterea diareei.
Asocierea a 2-4 căni de ceai Enterostop pe zi sporeşte efectul şi grăbeşte instalarea lui.
2. Remedii naturale pentru combaterea cistitei
Cistita este o inflamaţie a vezicii urinare, declanşată de pătrunderea unor germeni microbieni în această cavitate. Aceasta este o afecţiune frecventă, 50% dintre femei se confruntă, la un moment dat pe parcursul vieţii, cu inflamaţia vezicii urinare. În schimb, este destul de rar întâlnită la bărbaţi.
Cistita poate deveni o problemă gravă de sănătate atunci când infecţia se extinde la rinichi. Din acest motiv trebuie să o tratăm de la primele semne.
Cauzele cistitei în râdul femeilor sunt: infecţiile vaginale, infecţiile intestinale, expunerea la frig sau la apă rece a mării, sau igiena genitală deficitară după plajă pe timpul verii.
Cistita poate să apară la orice vârstă, însă femeile la menopauza sunt mult mai sensibile la această infecție. Urinarea frecventă este principalul simptom, mai ales când este însoţită şi de necesitatea de a merge repede la toaletă. Când în timpul urinării apare şi senzaţia de usturime sau durere şi urina este tulbure, înseamnă că suferim de cistită.
DIUROSEPT capsule (extract de fructe de merişor, fructe de afin, extract de frunze de măslin, muguri de plop, călţunaşi, cuişoare, fructe de ienupăr) şi ceai Diurosept, sunt remedii naturale din plante medicinale de un real folos în tratarea cistitei.
3.Cum combatem cistita în mod natural
Capsulele DIUROSEPT sunt o formulă complexă care reuneşte plante medicinale cu acţiune antibacteriană, antifungică, antiinflamatoare şi diuretică. Le recomandăm în doză de 3 capsule pe zi, timp de 15-30 de zile în funcţie de forma şi evoluţia cistitei.
Eficienţa capsulelor este asigurată de proprietăţile plantelor din compoziţie.
Acţiunea antiseptică urinară, antiinflamatoare, hemostatică a fructelor de merişor se completează cu proprietăţile antibacteriene, antiinflamatoare ale fructelor de afin.
Oamenii de ştiinţă din Finlanda au verificat efectul antimicrobian al fructelor de merişor în infecţiile urinare cauzate de Escherichia Coli, constatând capacitatea sa de prevenire a recidivelor pe termen lung. De asemenea, afinele acţionează asupra bacililor Coli, împiedicând aderarea lor la mucoasa vezicii urinare, eliminându-le din organism. Acestea acidifiază urina, creeând un mediu nefavorabil dezvoltării germenilor patogeni.
Mugurii de plop sunt numiţi şi propolis vegetal şi au puternice proprietăți antiinflamatorii, analgezice şi antifebrile.
Călţunaşii, cunoscuţi şi cu denumirea de „condurul doamnei” au efect antibacterian şi antifungic, fiind eficienţi în inflamaţiile urogenitale, mai ales de cauza infecţioasă.
Cuișoarele, prin conţinutul în ulei esenţial, au acţiune antibacteriană cu spectru larg, antiinflamatoare şi antispastică.
Fructele de ienupăr, prin proprietăţile lor diuretice şi antiseptice, ajută la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor acide din organism.
Frunzele de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii că având efect antibiotic natural cu spectru larg. S-a evidenţiat eficienţa lor asupra germenilor frecvent întâlniţi în infecţiile urinare (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Enterobacter, stafilococi, streptococi, pseudomonas, enterococi). Descrierea pe scurt a plantelor din compoziţie argumentează recomandarea acestor capsule în cistite, iar evoluţia pacienţilor trataţi cu Diurosept confirmă eficienţa lor.