facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Aceste acţiuni ale esenţelor aromatice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Esenţele de levănţică, muşcată sau sovârf îndepărtează insectele, moliile, ţânţarii, iar aplicarea lor este deosebit de eficientă în tratamentul înţepăturilor de insecte, viespi, ţânţari, păianjeni.

Au de asemenea efecte antitoxice şi antiveninoase. În lipsa esenţelor în flacoane, pentru tratarea acestor înţepături se pot folosi plantele, frecându-se locul respectiv cu flori de levănţică, rozmarin sau cu frunze de salvie. Astfel ciobanii din Alpi, în cazul în care câinii erau muşcaţi de vipere, culegeau levănţică, frământau florile în palmă şi frecau locul muşcăturii, aceasta devenind inofensivă.

Este un exemplu semnificativ pentru neutralizarea veninurilor datorită puterii de difuziune a esenţelor. Se evidenţiază astfel şi avantajul pe care uleiurile esenţiale îl au prin capacitatea de a fi absorbite prin piele şi mucoase, acţionând rapid şi foarte eficient. Esenţele sunt solubile în grasimile din piele, traversează repede straturile externe şi intră în sânge.

Datorită acestei calităţi, uleiurile esenţiale pot constitui un bun suport sau vehicul pentru pentru diverse alte medicamente aplicate local în scopul obţinerii unor efecte generale. Administrate pe cale internă, acţiunea este şi mai puternică şi complexă. Sunt antiseptice, antibacteriene şi antivirale, antifungice, antiparazitare, vermifuge, antispastice şi cicatrizante. Sunt numai câteva din efectele deosebite pe care aceste esenţe le au asupra organismului.

Câteva picături de esenţă de tarhon puse pe limbă suprimă instantaneu sughiţul, câteva picături de esenţă de chiparos puse pe pernă stopează tusea spastică, lavanda are efect calmant asupra sistemului nervos. Pot fi utilizate dintr-o singură specie sau asociate cu alte esenţe.

Spre exemplu cele două combinaţii de uleiuri esenţiale de la Fares – Biomicin care conţine cuişoare şi Ti-tree, şi Biomicin forte care conţine cuişoare şi Cimbru. Simple sau combinate, esenţele aromatice sunt eficiente întotdeauna.

Dr. Luminiţa Sârcă

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri