facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Atacul de cord apare atunci când un vas principal de sânge, care irigă inima, e blocat de un cheag, ceea ce face ca o parte a inimii să fie lipsită de oxigen. Inima poate fi pusă în pericol de mai mulți factori, nu doar de alimentația bogată în grăsimi rele, de fumat, de obezitate, colesterol sau hipertensiune. Iată mai jos câteva cauze de-a dreptul surprinzătoare.

1. Poluarea din trafic. Potrivit unui studiu german, citat de health.com, persoanele care locuiesc în orașe aglomerate și sunt zilnic afectate de poluare, sunt de două ori mai expuse riscului de a de suferi un atac de cord. Decesul cauzat de boli cardiopulmonare este de două ori mai mare în rândul persoanelor care locuiesc lângă șoselele principale.

2. Răcelile sau alte infecții ale tractului respirator. Riscul de a suferi un atac de cord este de cinci ori mai ridicat în primele zile de la diagnosticarea infecției, față de perioadele în care ești sănătos. Explicația ar fi că infecția poate cauza un stres suplimentar pentru organismul care luptă cu boala și, fiind slăbit, e mai vulnerabil în fața unui infarct.

3. Un nivel scăzut al colesterolului bun. Un HDL scăzut e al treilea element care prezice evenimentele coronariene, după vârstă și alte antecedente ale bolilor de inimă.

4. Relația deficitară cu partenerul de viață face rău inimii, la propriu. Stresul și supărările cresc riscul de atac de cord cu până la 34%. De asemenea, se spune că și adulterul e pe această listă neagră. O relație fericită te poate proteja de boli de inimă.

5. Deshidratarea. Cei care uită să bea lichide și nu se hidratează suficient pot avea sângele mai îngroșat și au șanse mai mari de a suferi un atac de cord. Bea cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, iar ca să-ți fie mai ușor să atingi această limită prepară-ți mai multe ceaiuri medicinale gustoase și sănătoare, care au efecte benefice asupra circulației, tensiunii și bunei funcționări a inimii.

6. Oboseala și stresul. Cei obsedați de muncă ar trebui să ia aminte! Suprasolicitarea și stresul cresc tensiunea, colesterolul, și pot dubla riscul de atac de cord. Încearcă să te relaxezi mai mult în vacanțe, profită de weekenduri în care nici să nu aduci vorba de serviciu, iar în restul timpului apelează la remedii naturiste precum uleiuri esențiale sau ceaiuri medicinale cu efect calmant.

 

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri