×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Diaree, constipaţie, dureri abdominale şi gaze? Stresul e pe lista „vinovaţilor”!

Noutăți Fares

Despre stres, numai de rău. Te-ai fi gândit vreodată că, pe lângă durerile de cap pe care le dă, pe lângă bolile cardiovasculare sau scăderea imunităţii, stresul are efecte negative şi asupra sistemului digestiv?! Explicaţia este aceea că intestinele au un grad crescut de sensibilitate, fiind, după creier, cea mai mare zonă cu nervi din organism.

Ştii foarte bine că, în situaţii de stres, se produce mai multă adrenalină. Aceasta afectează contracţiile ritmice musculare ale intestinelor, ducând la tulburări de digestie. Rezultatul – diaree, constipaţie, gaze intestinale, greaţă, dureri abdominale şi colon iritabil. Nu apar toate problemele în acelaşi timp, Doamne fereşte! E suficient una. Studiile au stabilit că, în mai mult de jumătate dintre cazuri, există o legătură între factorul psihic şi declanşarea sindromului de intestin iritabil. Multe persoane, când sunt stresate, suferă de arsuri stomacale, dureri şi diaree. În momentul în care situaţia tensionată dispare, sistemul digestiv îşi revine la normal. Dar, până atunci, încearcă următoarele tratamente naturiste:

–           În caz de arsuri gastrice sau diaree, sunt indicate bananele, datorită capacităţii lor de a calma stomacul.

–           E bine să bei ceaiuri de mentă sau roiniţă, care calmează colicile abdominale.

–           Încearcă să reduci consumul de cafea. Aceasta accelerează şi mai mult ritmul cardiac.

–           Acasă, alocă-ţi un moment de relaxare. Stai întins în pat sau pregăteşte-ţi o baie lungă, cu uleiuri esenţiale de lavandă sau melissa.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.