×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Diabetul poate fi prevenit! Măsuri pe care trebuie să le iei în prediabet

Articole

Se consideră că o persoană are prediabet dacă valoarea glicemiei îi e puțin peste valorile normale, dar încă nu suficient de mare pentru un diagnostic de diabet. În acest punct, trebuie luate măsuri. Poți preveni instalarea diabetului făcând rapid câteva schimbări în stilul de viață.

Cine e predispus la diabet

Predispuse sunt persoanele de peste 45 de ani, sedentare, cu o greutate crescută și istoric de afecțiuni cardiovasculare. Risc crescut de diabet au femeile cu ovare polichistice. Să nu uităm că și moștenirea genetică își spune cuvântul. Dacă ești în situație de risc, verifică-ți periodic glicemia.

Cum știi că ai prediabet

Prediabetul nu are întotdeauna simptome, de aceea, testul glicemiei rămâne de bază. Este posibil, totuși, să sesizezi mici modificări, precum senzație de sete și un consum mai crescut de lichide, micțiuni frecvente, piele mai închisă la culoare pe coate, genunchi, articulațiile degetelor. Dacă ai aceste simptome și suspectezi că ai prediabet, mergi la medic pentru un control.

Ce măsuri e bine să iei

Dacă diagnosticul se confirmă, trebuie să știi că poți preveni boala sau, măcar, o poți întârzia, făcând următoarele schimbări în stilul tău de viață:

  • reduce glicemiaSlăbește! Dacă scapi chiar și de 10% din greutatea corporală ajută enorm. Dietele nu trebuie să fie agresive, nici să implice înfometare. Trebuie doar să reduci un pic porțiile și să optezi pentru alimente sănătoase, sărace în calorii, dar bogate în nutrienți.
  • Evită dulciurile cu zahăr rafinat și în special sucurile din comerț. Nu mai îndulci cafeaua, nici ceaiul. Gusturile se educă, vei vedea!
  • Pentru a-ți ține în frâu glicemia, apelează la ceaiuri Glicostat și capsule Glicostat Forte naturale din plante, cu efect în scăderea glicemiei și în stimularea secreției de insulină. Se pot administra în siguranță pe termen lung.
  • Renunță la fumat și la alcool.
  • Mănâncă „inteligent”, optând pentru alimente care conțin fibre, vitamine, minerale și proteine de calitate: legume, ouă, carne slabă, cereale integrale, avocado, fructe oleaginoase. Evită prăjelile, mâncărurile grase zahărul și carbohidrații în exces.
  • Împrietenește-te cu sportul. Nu trebuie să mergi zilnic la sală sau să ieși la alergat, mai ales dacă ești supraponderal. Plimbări mai dese în aer liber, 30 de minute cu bicicleta, înotul sau orice formă ușoară de mișcare ar fi suficiente.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.