facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-05-13
Vizualizari: 1292
Comentarii: 0
Detoxifierea colonului – la ce ajută și cum se realizează

Alimentația săracă în legume, fructe, cereale integrale și uleiuri vegetale presate la rece, dar bogată în carne și produse procesate are efecte negative nu doar asupra siluetei. Colonul are și el de suferit, iar odată cu el întregul organism.

Concret, alimentele incomplet digerate staționează mult timp în colon, antrenând o acumulare de toxine. Acestea fac ca organele şi sistemele corpului să nu mai funcţioneze la parametri optimi, astfel că apar o mulţime de simptome ce denotă probleme digestive (constipaţie, balonare, aciditate, digestie îngreunată, depuneri pe limbă), afectarea sistemului nervos (dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, oboseală, iritabilitate, agitaţie, stări depresive sau anxioase, lipsa capacitatii de concentrare), afectarea sistemului respirator (respiraţia poate fi neplă­cut mirosi­toare), afectarea rinichilor şi pielii (trans­piraţie cu miros in­tens, apariţia pungilor sub ochi, tensiune ri­di­cată). Toate acestea sunt simptomele unui organism încărcat de toxine care are nevoie, din când în când, de o cură de detoxifiere.

Detoxifierea completă a organismului se face pe pași și de fiecare dată se începe cu colonul, deoarece el este principala poartă de eliminare a materiilor reziduale din corp. Este nevoie de plante cu efect laxativ, de stimulare a tranzitului, și de un consum crescut de lichide (cel puțin 2 litri pe zi). O astfel de cură e de mare ajutor pentru persoanele care suferă de constipație, căci reglează tranzitul și curăță colonul încărcat de toxine. E nevoie să introduci în alimentație cereale integrale, tărâțe de psyllium, semințe măcinate de in, semințe de chia, fructe și legume proaspete. Prunele, perele, smochinele, strugurii și papaya sunt cele mai bune fructe care stimulează tranzitul. Ar mai fi nevoie de acizi grași omega-3 (se găsesc în nuci, alune, pește, uleiuri presate la rece), care ajută la lubrifierea intestinelor, prevenind constipația. În magazinele naturiste și în farmacii există amestecuri gata preparate de plante bogate în fibre. Detoxifierea colonului conține 28 de plicuri cu un amestec de semințe de in, senna, soc, lemn dulce, măr, extract uscat de papaya, de ghimbir, de kiwi, de ananas, de mango. Consumate în sucuri de fructe, iaurt sau apă, aceste preparate conferă o senzație de sațietate prin aportul de fibre care absorb apa și își măresc volumul de 8-14 ori. În felul acesta sunt ajutor de nădejde la „topirea” kilogramelor în plus, curăță colonul de toxine, elimină disconfortul digestiv și mirosul neplăcut al corpului, îmbunătățesc aspectul pielii. Tot pentru sănătatea colonului e bine să bei multe ceaiuri din plante care normalizează digestia, calmează contracțiile musculaturii intestinale și favorizează eliminarea gazelor (de mentă, mușețel, șerlai, sunătoare, tei, valeriană, lavandă și cardamon).

După această cură de detoxifiere a colonului, se merge mai departe cu detoxifierea ficatului, următorul organ cheie de neutralizare şi eliminare a substanţelor toxice pe care le ingeram (folosim aici remedii antioxidante, hepatoregeneratoare, imunostimulatoare). În final, ne concentrăm atenția pe detoxifierea sângelui care transportă aceste substanţe, "filtrate" ulterior de rinichi, în întregul corp (apelăm la plante depurative, diuretice, pentru reînnoirea sângelui). Această cură completă ar trebui făcută de 2 ori pe an, primăvara și toamna.

Detoxifierea urmărește obținerea unui tranzit intestinal normal, stimularea digestiei, reglarea florei intestinale, scăderea absorbției grăsimilor și glucidelor la nivel intestinal, stimularea proceselor de detoxifiere naturală a organismului prin diureză, laxație, sudorație. După o astfel de cură, absorbția substanțelor active este infinit mai bună, iar metabolismul este activat.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri