Implicarea in Fitoterapie

 
 

Credem cu tărie în puterea vindecătoare a plantelor și suntem convinși că fitoterapia trebuie practicată pe baze științifice riguroase, de către specialiști. De aceea, am jucat un rol activ în fondarea „Asociației Române a Medicilor Fitoterapeuți” în 2009, precum și în susținerea activității ei.

Asociația are rolul de a promova statutului medicinei fitoterapeutice în contextul practicii medicale din România, și sprijină descoperirile științifice pentru utilizarea terapeutică a produselor medicinale pe bază de plante. Pentru a realiza aceste obiective, ARMF efectuează studii privind eficiența produselor din plante medicinale și organizează simpozioane, conferințe și congrese pentru a face cunoscute proprietățile plantelor în sănătate.

Fiecare proiect înseamnă un pas înainte în a transmite beneficiile plantelor medicinale, în a înțelege efectul lor blând, dar eficient. Cele mai importante proiecte ARMF sunt:

Congrese medicale:DSCF3315

Congresul Medicilor Fitoterapeuți din România are deja șase ediții și reunește anual între 100 și 200 de medici cu deschidere spre fitoterapie. În plus, în fiecare an se conturează tot mai clar interesul medicilor de diferite specialități (gastroenterologie, pediatrie, boli infecțioase, ginecologie, dermatologie, urologie, O.R.L.) pentru obținerea de informații despre tratamentul cu produse din plante medicinale.

Beneficiind de informațiile cumulate în congresele medicale, și de studiile realizate, la Fares am reușit să

creem produse cu beneficii dovedite în mai multe afecțiuni:

–       patologia hepatică, respectiv steatoza hepatică: Rumex carbo și Ficat sănătos 

–       tratarea infecțiilor virale si bacteriene: Biomicin Forte

–       otite acute nesupurate la copii: Biomicin

–       infecții urinare, microlitiaza urinară: Biomicin Forte, Diurosept, Renalex

–       infecții acute de căi respiratorii la sugari și copii mici: Bebe Biosept sirop, Fitofebril

–       colici abdominale ale sugarilor: Baby calm soluție

–       tratamentul hipertrofiei benigne de prostata: Prostata G80

Școala de primăvara se desfășoară de 6 ani în prima jumătate a lunii mai la Orăștie și reunește medici care folosesc fitoterapia în practica lor curentă de cabinet. Tematica se refera la tratamentul fitoterapeutic în diverse afecțiuni, iar evenimentul include și vizite în teren pentru studierea plantelor medicinale.

Atelierele de Fitoterapie reunesc medici de diferite specialități (medicina de familie, pneumologie, urologie, medicină internă) care au competență în fitoterapie. Aceștia expun experiența acumulată, fac prezentări de caz, reușind astfel o trecere în revistă a noutăților în domeniu.

Mesele rotunde se organizează periodic în orașe precum București, Cluj, Timișoara, Constanța, Sibiu, sau Brașov, la care  participă  medici care susțin fitopreparatele și care doresc să afle mai multe informații despre asocieri terapeutice în diferite afecțiuni.

Studii și evaluări: pentru că ne dorim promovarea fitoterapiei pe baze științifice, susținem implicarea medicilor de diferite specialități, de la medicina de familie,  la pediatrie,  gastroenterologie, boli infecțioase, pneumologie, ginecologie sau urologie, în realizarea de studii clinice observaționale și evaluări ale eficienței terapeutice.

Pentru produsele Fares s-au derulat până acum 4 studii clinice pe produse pentru: tratamentul ulcerului și gastritei (Stomac sănătos), a afecțiunilor hepatice (Hepatofit1, Rumexcarbo), a hipertrofiei benigne de prostată (Prostată G80). În acest moment sunt în derulare încă 4 studii clinice în centre universitare precum Cluj-Napoca și București.dr chirila

Cursuri de fitoterapie: timp de patru ani consecutivi, ARMF (Asociația Română a Medicilor Fitoterapeuți) și SSMB (Societatea Studenților în Medicină din București) organizează un curs de fitoterapie în cadrul Facultății de Medicină Carol Davila, din București. Același curs s-a desfășurat și în Cluj-Napoca în ultimii doi ani.

Astfel, studenții primesc noțiuni de bază de fitoterapie în lipsa acestui obiect de studiu in curricula. Lectorii sunt medici care au competență în fitoterapie, sau formatori în fitoterapie.

Medicii care sunt interesați de fitoterapie, pot consulta Buletinul  științific al ARMF, înregistrat la Biblioteca Națională, cod ISSN. Acesta conține materiale despre lucrări prezentate la Congresul Medicilor Fitoterapeuți, prezentări de caz, și alte materiale medicale. În plus, buletinul se distribuie gratuit medicilor de diferite specialități.

Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!