Despre calitatea plantelor

 
 

Povestea Fares începe de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante, sănătate și viață. A renăscut în 1929, la poalele Sarmisegetuzei, în mâinile vizionarului farmacist Farago, care și-a dedicat viața plantelor medicinale. În prezent, lucrurile bune sunt create exact în același loc în care Andrei Farago a pornit în această călătorie, pe zeci de hectare întinse în afara orașului, în aer proaspăt.

Calitatea produselor Fares este prioritatea fiecărui membru din echipa Fares, însă, ca orice lucru prețios, calitatea se obține doar cu multă perseverență și respectând principiile care ne-au adus încrederea clienților noștri.

1

Calitatea produselor Fares înseamnă în primul rând calitatea plantelor pe care le folosim. 

Locul de proveniență al plantelor este primul lucru pe care îl luăm în calcul. De aceea, avem culturi proprii, din pământuri nepoluate, cultivate cu atenție și grijă, recoltate în cea mai bună perioadă. Pentru plantele care nu pot creste în clima din România, ne asigurăm că le primim din cele mai bune şi de încredere surse, verificate de-a lungul anilor.

După ce știm că plantele s-au dezvoltat în cele mai bune condiții, este important să avem și un proces de fabricare corect și riguros. Începem prin a culege planta exact în momentul potrivit pentru a-i păstra proprietățile. Apoi, alegem din plantă doar partea corectă, pentru că știm că de la unele plante se folosesc doar florile, de la unele frunzele, sau fructele. La final, le uscăm în condiții de siguranță, într-un mediu controlat, astfel încât sa le folosim întregile esențe folositoare.

Ca dovadă a rigorii și siguranței produselor, avem urmatoarele certificări ale calității:

‐ Certificare ISO de management al calității: ISO 9001:2008

‐ Sistemul de calitate și siguranță alimentară, certificat conform standardului IFS (International Food Standard) de către TUV Rheinland Romania.

Ne place să avem controlul întregului proces din momentul cultivării plantelor și până când acestea ajung la clienții noștri. Astfel, avem propriile depozite în condiții optime de temperatură și umiditate, mori destinate tocării plantelor, omogenizatoare care asigură o uniformitate a produsului, mașini de ambalat ceaiuri, capsule și comprimate, laborator de cercetare unde se proiectează și cercetează produsele, și laborator de control al calității. Niciodată materia prima nu trece de la o etapă de fabricație la alta până când analiza realizată de Controlul Calității nu este efectuată cu rezultat pozitiv.7b-LABORATOR

Preocuparea noastră permanentă pentru calitate a condus la crearea unor produse cu formule eficiente, de care se ocupă în fiecare zi echipa noastră de medici, farmaciști, biologi și chimiști.

Pentru a avea certitudinea eficienței, de 5 ani derulăm un program amplu de studii clinice și evaluări ale eficienței terapeutice ale remediilor naturiste create de echipa noastre de cercetare. Programul se derulează în centre universitare și orașe din țară împreună cu medici de specialități diferite care monitorizează evoluția pacienților sub tratament fitoterapeutic.

Așa se întâmplă că, respectând tradiția si ghidându-ne după pasiune, Fares este astăzi lider pe piața ceaiurilor și a remediilor din plante medicinale din România.

Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!