facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Despre calitatea plantelor
Despre calitatea plantelor
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator
Fares Separator Right
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right

Povestea Fares începe de pe timpurile strămoşilor daci, care ştiau multe minuni despre plante, sănătate şi viaţă. A renăscut în 1929, la poalele Sarmizegetusei, în mâinile vizionarului farmacist Farago, care şi-a dedicat viaţa plantelor medicinale.

În prezent, lucrurile bune sunt create exact în acelaşi loc în care Andrei Farago a pornit în această călătorie, iar plantele sunt cultivate pe zeci de hectare întinse în afara Orăştiei, în aer proaspăt.

Calitatea produselor Fares este prioritatea fiecărui membru din echipa Fares. Ca orice lucru preţios, calitatea se obţine doar cu multă perseverenţă şi respectând principiile care ne-au adus încrederea clienţilor noştri.

Calitatea produselor Fares înseamnă în primul rând calitatea plantelor pe care le folosim

De aceea, avem culturi proprii, cărora le acordăm atenţie şi grijă şi recoltăm plantele în cea mai bună perioadă, când au conţinutul cel mai ridicat de substanţe active. Pentru plantele din flora spontană, aşadar cele care cresc liber în natură, avem culegători pe care îi instruim şi, îi evaluăm periodic. Iar plantele care nu cresc în clima din România sunt de la furnizori agreaţi, livrate cu documente de calitate.

Indiferent de sursa din care provin plantele medicinale, ele nu intră în depozitul central dacă nu trec cu bine testele de “admitere”, adică analize de calitate. Fiecărui lot de plante i se fac minumim 10 analize.

În total, folosim pentru ceaiurile şi remediile noastre peste 200 de specii de plante, din care anual primim circa 800 de loturi din culturi proprii şi de la mai mult de 150 de furnizori agreaţi.

Asta înseamnă că, pentru a garanta calitatea şi siguranţa remediilor pe care ţi le oferim, efectuăm peste 8.000 de analize pe an doar ca să le admitem în spaţiul de depozitare.

Procesul de fabricaţie este foarte riguros

După ce ştim că plantele s-au dezvoltat în cele mai bune condiţii, este important să avem şi un proces de fabricare corect şi riguros. Pe cât de  interesant, pe atât de strict este procesul prin care plantele ajung apoi, sub formă de ceai sau felurite remedii, la tine în casă.

După ce plantele au trecut examenul de admitere, sunt uscate conform unui program personalizat, perfecţionat de noi în aproape 90 de ani de muncă cu plantele.

Depozitarea se face mai apoi într-un spaţiu cu temperatura şi umiditatea monitorizate. Plantele sunt balotate, etichetate şi aranjate pe loturi şi locuri de provenienţă.

Până ce ele ajung sub forma unui pachet de ceai, a unei sticle cu sirop sau a unui flacon cu capsule, trebuie să mai treacă de încă patru puncte de control.

De exemplu pentru un ceai, se fac cel puţin 6 analize, care însumează circa 24 de ore. Fiecare lot de ceai „simplu” (alcătuit dintr-o singură plantă)  trece prin acest număr de analize. Pe an realizăm peste 1.000 de loturi de ceaiuri simple. Adică peste 6.000 analize.

Analizele pentru un produs fitoterapeutic complex (fie el ceai, sirop, capsulă sau altă formă) pot ajunge până la 48 de ore, pentru absolut fiecare lot.

Portofoliul nostru are în total peste 350 de produse.

Din toate acestea, pe an fabricam peste 8.000 loturi, aşadar efectuăm peste 50.000 analize.

Facem toate acestea, zi de zi, în mod firesc pentru că aşa am deprins că se fac lucrurile bune încă din 1929 – din respect pentru munca înaintaşilor, pentru valorile moştenite, şi din respect faţă de voi, cei care folosiţi zi de zi produsele marca „Fares”.

Certificările sistemelor de calitate

Modul nostru riguros de lucru, cu opt puncte de control pe flux este certificat atât din punct de vedere al siguranţei cât şi al managementului calităţii, astfel:

-ISO 22000:2018 (HACCP) pentru sistemul de management al siguranţei alimentare

-ISO 9001:2015 pentru sistemul de management al calităţii

Membru al Asociaţiei Europeane THIE

Fares este membru THIE – Tea & Herbal Infusions Europe – Asociaţie Europeană din care fac parte organizaţii şi firme producătoare de ceaiuri și infuzii din majoritatea ţărilor europene. Împreună îşi corelează eforturile în vederea creşterii calităţii şi siguranţei infuziilor din plante medicinale şi aromatice.

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri