×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Despre Biomicin urinar, capsule moi

Articole

Biomicin urinar, capsule moi, este un produs natural din uleiuri esenţiale care combat microorganismele patogene răspunzătoare de infecțiile tractului uro-genital. Acest produs se poate asocia cu ceaiul Diurosept pentru obţinerea unor efecteantibacterian natural dezinfectante urinare şi antiinflamatoare mai puternice.

Uleiul esenţial de şovârv, din compoziţia capsulelor, a demonstrat o acţiune antibacteriană pe bacteriile Gram-pozitive: Staphylococus aureus, Gram-negative: Escherichia coli (cea mai puternică activitate antibacteriană), Salmonella typhimurium şi Pseudomonas aeruginosa, inclusiv pe tulpini rezistente la antibiotice, ce produc infecţii urogenitale; aceasta se datorează conţinutului în carvacrol, timol, care acţionează prin inducerea unor modificări funcţionale şi structurale asupra membranei celulei bacteriene.

Studiile au demonstrat că α-pinenul şi sabinenul din uleiul esenţial de ienupăr au efect antibacterian similar cu antibioticul streptomicină asupra bacteriei E. coli. Mecanismul de acţiune antimicrobian al terpenelor (α-pinen, sabinen) nu este pe deplin înţeles, dar se speculează că implică dezintegrarea membranei bacteriene de către compuşii lipofilici. Ştiaţi că asocierea principiilor active din uleiul esenţial de scorţişoară cu cele din uleiul esenţial de cimbru sau oregano conduce la un efect sinergic bactericid capabil să distrugă patogenul E. coli responsabil de infecţiile aparatului uro-genital? Astfel concentraţiile minime inhibitorii pentru principiile asociate au fost de 4 ori mai mici decât cele ale principiilor neasociate.

Uleiul esenţial de cimbru a avut cea mai mică concentrație minimă inhibitorie împotriva Escherichia coli dintre 20 de uleiuri esențiale testate. Pe lângă acestea este activ şi pe alte microorganisme patogene care produc infecţii uro-genitale. Mecanismul de acţiune se bazează pe creşterea permeabilităţii membranei celulei bacteriene.

Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.