facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-08-07
Vizualizari: 603
Comentarii: 0
De ce trebuie să-ți întărești imunitatea vara?

De obicei, vorbim despre întărirea imunității abia toamna/iarna, când cădem cu toții secerați de gripe și răceli. Însă mai corect ar fi să „lucrăm” la întărirea imunității încă din timpul verii. Nu de alta, dar și acum suntem predispuși pericolelor.

Da, se poate răci și vara. Trecerea de la caniculă la aerul condiționat din încăperi și din mașini, filtrele murdare ale acestuia aparat, purtătoare de virusuri și bacterii, consumul de înghețată și băuturile reci, toate acestea pot provoca infecții respiratorii, dureri în gât, alergii. Tot vara apar otitele și conjunctivitele, în urma bălăcelilor în apa de mare sau de piscină. Să nu uităm de herpesul bucal, apărut ca urmare a expunerii la soare. Nimic din toate acestea nu ar intra în discuție dacă organismul are o imunitate puternică.

Profită de bogăția de fructe și legume pe care ți-o oferă natura în această perioadă! Încearcă să mănânci mai sănătos, mai „curat”. Spre exemplu, schimbă înghețata clasică, plină de zahăr, cu înghețată făcută în casă, din fructe și iaurt. Vitaminizează-ți organismul, fă sport în aer liber, alungă stresul! Menține o igienă corespunzătoare, spală foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma, spală-te pe mâini cât mai des, ai grijă la sursele de microbi din casă și de la locul de muncă. Încearcă să dormi cât se poate de mult, să eviți alcoolul, dulciurile, fast-food-urile. De asemenea, profită de soare! Expunerea la soare (la ore potrivite!) crește nu doar nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”, ci și aportul de vitamina D. Aceasta din urmă, denumită și „vitamina Soarelui”, aduce o mulțime de beneficii în organism: reduce răspunsul inflamator al organismului la infecție, iar dacă la un moment dat răcești, te vindeci repede.

Întărirea imunității în această perioadă este foarte importantă pentru copii, deoarece în septembrie vor intra în comunitate și vor „face schimb” de virusuri și bacterii. Bătrânii și femeile însărcinate trebuie și ei să se îngrijească mai mult, preventiv.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri