facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-02-16
Vizualizari: 693
Comentarii: 0
De ce te doare gâtul și cum rezolvi problema?

Durerile în gât sunt asociate, în general, cu răcelile și gripa de sezon. Sunt primul simptom cu care debutează de obicei aceste viroze respiratorii. Însă nu doar ele sunt cauza. O serie de alți factori pot fi responsabili de apariția disconfortului de la nivelul gâtului. Trebuie doar să-i identifici, să-i elimini și apoi să „repari” gâtul cu ajutoare din natură.

 

Cauze ale durerilor în gât la care nu te-ai fi gândit

• Aerul uscat. Mai ales în sezonul rece, aerul din interiorul încăperilor încălzite  poate determina declanșarea unor dureri în zona gâtului, mai ales dimineața, la trezire. Și fumul de țigară sau alte substanțe chimice sunt un „dușman” al mucoasei care căptușește gâtul.

• Respirația pe gură. Atunci când ai nasul înfundat, tendința este să respiri pe gură. Chiar dacă pe moment crezi că ai rezolvat problema, de la congestie nazală ajungi repede și la durere și senzație de uscăciune în gât.

• Tusea uscată, iritativă, pe timp îndelungat, suprasolicită gâtul, provocând durere.

• Sistemul imunitar slăbit este un factor de risc. Persoanele care au imunitatea slăbită sunt mai vulnerabile în fața virusurilor care declanșează dureri în gât.

• Alergiile. Mai multe tipuri de alergii pot duce la dureri în gât: sensibilitatea la părul de animale de companie, la mucegaiuri, la praf sau la polen.

• Alimentația. Crezi sau nu, dar chiar și alimentația poate fi unul dintre factorii de risc în aceste cazuri. Mâncărurile picante, uscate, acide, cafeaua și alcoolul pot declanșa dureri în gât.

• Vorbitul excesiv. Când mușchii gâtului sunt foarte solicitați prin strigăte, țipete sau vorbit îndelungat, atunci apare și disconfortul.

• Virozele respiratorii. În sezonul rece, sunt primele și cele mai frecvente cauze ale durerilor în gât. Vin la pachet cu dureri de cap, febră, nas înfundat, strănut, rinoree, oboseală și stare generală de rău. În acest caz, e important să tratezi nu doar simptomul, ci și boala care l-a cauzat. Fares îți pune la dispoziție o gamă completă de antivirale naturale, extrem de eficiente.

• Reflux gastroesofagian. Această afecțiune a sistemului digestiv (acizii din stomac sau conținutul acestuia urcă în esofag) afectează intens gâtul. Tratează boala și vei vindeca și gâtul.

 

Cum combați durerea în gât

• Există remedii naturale din plante cu efect emolient, antiinflamator, dar și antiviral, dezinfectant. Spre exemplu, comprimatele de supt Biosept plus calmează gâtul iritat și reduc durerea grație lemnului dulce și a propolisului din compoziție. Au un gust plăcut, fiind ușor de administrat inclusiv copiilor de peste 3 ani.

• Bea multe ceaiuri calde, îndulcite cu miere. Lichidele călduțe mențin gâtul umed, ajută la calmarea iritației, iar plantele folosite vin cu efectele lor vindecătoare.

• Ia o linguriță de miere. Este celebră pentru puterea ei de a calma durerea în gât.

• Respiră pe nas, ca să nu usuci suplimentar gâtul. Ai nasul înfundat? Atunci fă inhalații cu aburi și uleiuri esențiale. Vaporii calzi, îmbogățiți cu compuși din plante, pe lângă faptul că te ajută să respiri mai bine, dezinfectează gâtul și îi susțin vindecarea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri