Articole de Specialitate
 
 

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

2

Sunt concepute cu un scop – acela de a stopa infecții bacteriene periculoase, chiar letale. Însă totul este cu un preț, iar aceste pastile te taxează când ți-e lumea mai dragă dacă le administrezi abuziv, haotic, pe termen lung. Pot lăsa în urmă un sistem imunitar mai slăbit, o floră digestivă deranjată, erupții cutanate, dar și probleme de sănătate mult mai grave, în special dacă au fost administrate în copilărie. Iată care sunt principalele riscuri:

  • Obezitate la copii. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Pennsylvania, copiii care au luat antibiotice înainte de a împlini 2 ani au un risc crescut de a deveni obezi în copilărie. Antibioticele îi afectează şi atunci când sunt în burtica mamei. Pot suferi de obezitate, mai târziu, dacă mama ia un astfel de tratament în al doilea şi al treilea trimestru al sarcinii. Unii medici susţin că administrarea la vârste foarte mici poate duce la apariţia astmului infantil.
  • Distrug flora digestivă. Antibioticele nu fac diferenţa dintre bacteriile rele şi cele bune, din flora digestivă, pe care le distrug fără excepții, moment în care apar o mulţime de neplăceri: diaree, infecţii parazitare, dureri de stomac, arsuri gastrice etc. De asemenea, favorizează apariţia ciupercii numită candida.
  • Afectează colonul. Ele produc o boală inflamatorie a colonului numită Colostridium difficile, provocată de o bacterie scăpată de sub control, care se multiplică și dă boli diareice severe, pentru tratarea cărora de multe ori este nevoie de intervenție chirurgicală.
  • Scad imunitatea. Antibioticele de sinteză afectează flora naturală a organismului, bariera de apărare împotriva altor boli. Sunt toxice pentru ficat și rinichi, predispun la afecțiuni digestive, candidoză orală sau vaginală, chiar și boli cutanate.
  • Pot da diabet. Administrate mai ales la vârste fragede, antibioticele de sinteză afectează pancreasul, existând riscul apariţiei diabetului de tip 1.
  • Dau rezistenţă pe termen lung. Bacteriile rele se vor obişnui cu acest tip de pastile şi vor fi mult mai greu de distrus. De altfel, rezistenţa la antibiotice a devenit una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică, oamenii având nevoie de pastile din ce în ce mai puternice.
  • Pot cauza cancer la sân. În urma unui studiu cu o durată de 17 ani, femeile care au folosit antibiotice mai mult de 500 de zile ale vieții lor au prezentat un risc dublu de a dezvolta cancer la sân.

Comentarii

Articole recomandate
De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru otită

Infecția urechii, denumită otită, apare în special la copii, după o răceală mai puternică, incorect tratată. În acest caz, inflamația căilor nazale blochează legătura dintre gât și urechea medie, fapt care duce la acumulare de lichid. Acolo se pot dezvolta bacteriile și virusurile, cauzând infecția. Este extrem de neplăcută, d

citește mai departe

 
De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

Antibiotice naturale care tratează cistita

Infecțiile urinare netratate corespunzător, care recidivează, sunt foarte periculoase pentru femei. Știi că ai nevoie de tratament cu antibiotice, însă și aici există riscuri. Antibioticele de sinteză slăbesc sistemul imunitar, iar administrarea lor în exces determină o rezistență a bacteriilor la respectivele medicamente. De ce nu

citește mai departe

 
De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

Ce infecție urâtă poate ascunde durerea de burtă și balonarea

Crampe puternice, balonare, diaree, febră, vărsături și lipsa poftei de mâncare, acestea sunt primele simptome ale enterocolitei, o afecțiune a tractului digestiv cauzată de infecții cu bacterii, ciuperci, cu paraziți și virusuri. Acestea se pot transmite ușor de la o persoană la alta sau în urma ingestiei de alimente/apă contaminate

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!