facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-09-23
Vizualizari: 781
Comentarii: 0
De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză

Sunt concepute cu un scop – acela de a stopa infecții bacteriene periculoase, chiar letale. Însă totul este cu un preț, iar aceste pastile te taxează când ți-e lumea mai dragă dacă le administrezi abuziv, haotic, pe termen lung. Pot lăsa în urmă un sistem imunitar mai slăbit, o floră digestivă deranjată, erupții cutanate, dar și probleme de sănătate mult mai grave, în special dacă au fost administrate în copilărie. Iată care sunt principalele riscuri:

Obezitate la copii

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Pennsylvania, copiii care au luat antibiotice înainte de a împlini 2 ani au un risc crescut de a deveni obezi în copilărie. Antibioticele îi afectează şi atunci când sunt în burtica mamei. Pot suferi de obezitate, mai târziu, dacă mama ia un astfel de tratament în al doilea şi al treilea trimestru al sarcinii. Unii medici susţin că administrarea la vârste foarte mici poate duce la apariţia astmului infantil.

Distrug flora digestivă

Antibioticele nu fac diferenţa dintre bacteriile rele şi cele bune, din flora digestivă, pe care le distrug fără excepții, moment în care apar o mulţime de neplăceri: diaree, infecţii parazitare, dureri de stomac, arsuri gastrice etc. De asemenea, favorizează apariţia ciupercii numită candida.

Afectează colonul

Ele produc o boală inflamatorie a colonului numită Colostridium difficile, provocată de o bacterie scăpată de sub control, care se multiplică și dă boli diareice severe, pentru tratarea cărora de multe ori este nevoie de intervenție chirurgicală.

Scad imunitatea

Antibioticele de sinteză afectează flora naturală a organismului, bariera de apărare împotriva altor boli. Sunt toxice pentru ficat și rinichi, predispun la afecțiuni digestive, candidoză orală sau vaginală, chiar și boli cutanate.

Pot da diabet

Administrate mai ales la vârste fragede, antibioticele de sinteză afectează pancreasul, existând riscul apariţiei diabetului de tip 1.

Dau rezistenţă pe termen lung

Bacteriile rele se vor obişnui cu acest tip de pastile şi vor fi mult mai greu de distrus. De altfel, rezistenţa la antibiotice a devenit una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică, oamenii având nevoie de pastile din ce în ce mai puternice.

Pot cauza cancer la sân

În urma unui studiu cu o durată de 17 ani, femeile care au folosit antibiotice mai mult de 500 de zile ale vieții lor au prezentat un risc dublu de a dezvolta cancer la sân.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri