facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-08-31
Vizualizari: 1656
Comentarii: 0
De ce scade imunitatea

De-a lungul vieții, capacitatea de apărare a organismului nostru variază. Este ceva normal, natural. Însă sunt situații în care de vină este stilul nostru alimentar, stresul, lipsa odihnei sau anumite medicamente pe care ni le administrăm.

De obicei, imunitatea este scăzută la femeile însărcinate sau aflate la menstruație, la copiii mici, în perioada de creștere intensă din adolescență și la bătrânețe. În perioadele de convalescență se poate înregistra de asemenea o scădere a imunității. Apoi, antibioticele luate în exces, după ureche, dereglează flora intestinală care menține echilibrul sistemului imunitar. Există și anumite boli care, prin natura lor, afectează imunitatea: diabetul zaharat, cancerul, SIDA, lipsa splinei, lupusul etc.

În afară de aceste cazuri, răspunsul imun poate fi afectat și de anumiți factori externi. Suprasolicitarea, radiațiile UV, expunerea la compuși toxici, infecțiile virale și bacteriene, anumite tratamente medicamentoase, toate acestea sabotează imunitatea. Stilul de viață dezordonat este, însă, primul vinovat. Fumatul, alcoolul, lipsa sportului, excesul de grăsimi și de zahăr, curele de slăbire dure și repetate încurajează și ele slăbirea imunității. Să luăm spre exemplu alimentația. Știai că poți să mănânci fără să te hrănești cu adevărat, fără să-i dai organismului proteinele de calitate, vitaminele șI mineralele de care are nevoie? Fast-food-ul, mezelurile, grăsimile, alimentele procesate vin doar cu un aport de calorii, nu și de substanțe nutritive. Apoi, dacă ești mare amator de dulciuri, află că după ce ai consumat, sub o formă sau alta, circa trei linguri de zahăr, capacitatea globulelor albe de a distruge bacteriile este semnificativ redusă în următoarele cinci ore. Mai puține globule albe (deci - mai vulnerabili) au și cei care nu dorm suficient. Studiile au arătat că persoanele care dorm, timp de o săptămână, numai patru ore pe noapte își reduc cu 50% anticorpii care îI protejează de boli.

Stresul este, de asemenea, foarte periculos. În perioadele cu probleme personale, dezamăgiri, situații tensionate la serviciu, organismul tău secretă în exces cortizol, numit şi hormonul stresului. Pe termen lung, acesta este unul dintre cei mai mari duşmani ai imunităţii, pe care o şubrezeşte.

Dacă te afli într-una din situațiile de mai sus și știi că organismul tău e vulnerabil în fața agenților patogeni, că te poți îmbolnăvi foarte ușor, ia măsuri! Revizuiește-ți alimentația, stilul de viață, odihnește-te mai mult, scapă de stres și apelează la remedii naturiste pentru creșterea imunității.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri