facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-05-16
Vizualizari: 679
Comentarii: 0
De ce primăvara e cea mai bună perioadă pentru a începe o cură de slăbire

Când vine vorba despre a începe o cură de slăbire, în cale apar ca din senin tot felul de piedici: ba treci printr-o perioadă aglomerată și nu ai timp să-ți gătești corespunzător, ba aștepți să treacă vreo vacanță la all inclusive, ba vrei să termini proviziile de ciocolată din casă și câte și mai câte. Parcă niciodată nu e momentul potrivit. Ei bine, află că cel mai prielnic moment este acum, primăvara. Îți dăm 5 motive.

- Căldura îți mai taie pofta de mâncare

Potrivit unui studiu citat de health.com, oamenii consumă, în medie, cu 86 de calorii mai mult în sezonul rece față de cel cald. Când e cald, apetitul scade. De ce? Explicația este aceea că procesul de digestie generează căldură, iar organismul caută să se răcească prin toate mijloacele, inclusiv prin încetinirea „motoarelor” sistemului digestiv. Vara avem nevoie de mai multe lichide și de alimente ușoare, răcoritoare.

- Dispoziția ți se schimbă și ea

Dacă în zilele mohorâte aveam tendința să mâncăm mai mulți carbohidrați pentru a combate temporara stare depresivă, odată cu ieșirea soarelui e mai puțin probabil să simți încontinuu nevoia de a ciuguli „ceva bun”, care să te facă să te simți mai bine. Lumina soarelui stimulează suficient producția de serotonină (hormonul fericirii).

- Inclusiv natura îți sare în ajutor

Din cele mai vechi timpuri, alimentația de bază din timpul iernii era compusă din carne, lactate, afumături, conserve. Automat, mâncarea era mai consistentă, mai grea. Primăvara, însă, apar toate verdețurile care revigorează organismul și care ne susțin dieta.

- Poți să bei mai multe lichide

Dacă iarna nu prea simțeai nevoia să te hidratezi, primăvara și vara nu îți lipsește sticla cu apă. Lichidele ajută la eliminarea mai rapidă a toxinelor și îți taie foamea. Ceaiurile medicinale ajută mult. Există plante care stimulează arderea grăsimilor și accelerează metabolismul, altele ajută la detoxifiere. Spre exemplu,  ceaiul de soc are proprietăți diuretice și laxative, ajută la eliminarea apei din țesuturi, crește termogeneza și taie senzația de foame, cel de mentă ajută digestia și taie pofta de dulce, cel verde e plin de antioxidanți, îți dă energie și favorizează arderea grăsimilor, iar cel de păpădie susține detoxifierea. Le poți consuma reci, aromatizate cu fructe. Poți alege formule de ceaiuri gata preparate din mai multe plante care, împreună, ajută la scăderea în greutate. Spre exemplu, ceaiul Silueta Perfectă conține plante medicinale cu rol în detoxifierea organismului și stimularea tranzitului intestinal.

- Nu mai poți ascunde sub cojoc „colăceii”

Un alt motiv care te poate ambiționa să începi acum dieta este gândul că peste doar câteva săptămâni poți lua pe tine costumul de baie. Dacă burtica și colăceii te fac să te simți inconfortabil, ai timp să iei măsuri.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri