×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

De ce nu mai trece tusea? Iată cauzele și soluțiile!

Articole

Cauze

Tusea apare, de cele mai multe ori, în urma unei infecții respiratorii; este seacă, iritativă în stadiu incipient și e însoțită de alte simptome precum nas înfundat, rinoree sau durere în gât. Persistă una până la trei săptămâni și, chiar dacă e neplăcută, nu ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare. Abia dacă depășește acest interval începem să ne punem întrebări. De ce nu mai trece, care e cauza ei și ce probleme de sănătate ascunde?

Tusea persistentă, parcă imposibil de tratat, trebuie privită cu seriozitate, căci poate fi simptomul unor afecțiuni. Poate fi vorba despre astm, alergii, penumonie, o bronșită acută, un reflux gastroesofagian sau leziuni la nivelul coardelor vocale. Anumite medicamente administrate pentru reglarea tensiunii pot avea ca efect secundar o tuse seacă persistentă. Fumatul se numără și el printre vinovații tusei care nu mai trece. O altă cauză ar putea fi boala pulmonară obstructivă cronică, afecțiune care dă un exces de mucus pe care organismul încearcă în permanență să îl elimine prin tuse. În cazuri mai grave, tusea e semnalul unei tuberculoze pulmonare sau chiar cancer pulmonar.

Soluții

ceai medicinalDacă nu mai scăpați de tuse, este absolut necesar să vă prezentați la medic pentru a depista cauza exactă. Este un gest care vă poate salva viața. Specialistul vă va recomanda de la analize și teste simple, până la radiografie pulmonară, endoscopie bronșică ori tomografie. Dacă aveți o alergie trebuie să luați antihistaminice; în cazul în care tușiți în special dimineața trebuie să răriți numărul țigărilor, iar dacă medicamentele sunt cauza, vorbiți cu medicul să vi le schimbe. În paralel, apelați la remedii naturiste care calmează iritațiile de la nivelul mucoaselor și fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația. Aveți la dispoziție siropuri Plantusin din plante (cimbrișor, pin, pătlagină, scaiul vântului, tei), ceaiuri Plantusin (de șovârv, plop, ghimbir, cuișoare, cimbru), capsule Plantusin din uleiuri esențiale (de fenicul, anason, lavandă, dafin, negrilică, eucalipt și semințe de struguri) și comprimate de supt special create pentru calmarea tusei (pe bază de lemn dulce, mentă, cimbru și coada șoricelului). În felul acesta tratați și cauza, scăpați și de simptomul supărător.

Netratată cât mai repede, tusea în sine vine cu urmări neplăcute: inflamează mușchii intercostali și cauzează dureri, poate da incontinență urinară, dureri de cap, dificultăți de respirație, afectează somnul și, odată cu asta, predispune la oboseală, lipsă de concentrare, anxietate, iritabilitate.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.