facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-07-05
Vizualizari: 612
Comentarii: 0
De ce nu mai reușești să slăbești?

Ai început în forță cura de slăbire, cu mult entuziasm, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În primele săptămâni ai dat jos destul de ușor câteva kilograme. Acum pare din ce în ce mai greu. Parcă stagnezi, parcă orice ai face nu mai reușești să slăbești. De ce? Pentru că la început organismul tău era generos, avea de unde să piardă. Pe măsură ce vede că „se îngroașă gluma”, devine mai zgârcit. Trebuie să știi cum să abordezi situația, cum să-ți păcălești metabolismul să ardă în continuare grăsimi, cum să eviți unele greșeli. Iată ce-i de făcut.

- Poți începe să mănânci puțin mai mult, ca să nu-i dai organismului ocazia să se alarmeze și să facă depozite din orice. În paralel, fă sport și consumă ceaiuri și condimente care ajută la arderea grăsimilor.

- Nu abandona! E foarte probabil să te simți descurajat, așteptând rezultate care nu mai apar, însă caută să vezi unde faci greșeli și ce abordare ți se potrivește mai bine.

- Te-ai gândit că poate unele afecțiuni de care suferi au efecte asupra metabolismului, a poftei tale de mâncare? Stresul e primul pe lista vinovaților. El înrăutățește rezistența la insulină, promovează depozitarea grăsimilor și te poate face să mănânci mecanic, mai mult decât ai nevoie. Dacă urmezi un anumit tratament medicamentos, citește prospectul și vezi dacă nu cumva îți dă poftă de mâncare. Nu-l întrerupe înainte de a vorbi cu medicul.

- Lipsa odihnei afectează și ea metabolismul și crește nivelul cortizolului, același hormon care duce la depozitarea grăsimilor. Multe cercetări au arătat că cei care dorm puține ore pe noapte sunt predispuși la obezitate.

- Crezi că mănânci sănătos. Ai renunțat la sucurile din comerț și acum îți faci acasă fresh-uri din fructe proaspete; gustările nu mai sunt compuse din covrigi și biscuiți, ci din nuci, alune, fructe uscate; gătești mai mult în casă. Cu toate acestea, nu slăbești deloc. Vrei să știi de ce? Pentru că, da, deși toate acestea sunt sănătoase, ele pot fi bogate caloric. Iar atunci când vorbim despre dat jos kilograme, reducerea numărului caloriilor este prima condiție.

- Nu iei în calcul alcoolul. Deși urmezi cu sfințenie dieta, mănânci puțin și sănătos, te „hidratezi” seara cu un pahar de bere sau cu o tărie. Însă alcoolul e bogat în calorii. 100 ml de vodka are 230 calorii, o doză de bere cel puțin 200 calorii, 100 ml gin 263 calorii, iar lichiorul sare de 340 de calorii la 100 ml. De asemenea, în prezența alcoolului, grăsimile și glucoza nu se mai pot metaboliza normal, depunându-se ca lipide în celulele adipoase. Ca să nu mai spunem că „păhărelul” îți face poftă de mâncare.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri