facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-18
Vizualizari: 798
Comentarii: 0
De ce e importantă flora intestinală și cum o pot ajuta plantele medicinale

Flora intestinală este prima linie de apărare a organismului nostru împotriva bolilor. Reprezintă totalitatea microorganismelor ce colonizează tractul digestiv şi însumează peste 100 de trilioane de bacterii, importante pentru menţinerea sănătăţii corpului nostru. Bacteriile „bune” de aici, numite probiotice, luptă cu cele „rele”, neutralizându-le. Când echilibrul se strică și bacteriile rele preiau controlul, imunitatea scade, apar probleme digestive și starea generală de sănătate este perturbată.

Ce pune în pericol flora intestinală?

Echilibrul acesta din tractul digestiv poate fi perturbat foarte uşor de medicamente (în special de antibioticele de sinteză), de stres, boli, alimentaţie nesănătoasă, diete drastice de slăbire, cure cu laxative administrate în exces sau cu citostatice.

Care sunt simptomele?

Simptomele dezechilibrului florei intestinale sunt, din păcate, vagi și nespecifice, adică apar şi în alte afecţiuni digestive, dar nu numai. Printre cele mai importante sunt: perturbări ale tranzitului intestinal însoţite de diaree sau constipaţie, dureri sau crampe intestinale, balonare. Simptomele durează până când se intervine cu tratament adecvat. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ele se pot agrava, ducând la apariţia altor probleme, cum ar fi anemie, scădere în greutate, hipocalcemie, dureri articulare, tulburări de vedere cu adaptare dificilă la întuneric sau tulburări neurologice periferice.

Ce riști dacă nu iei măsuri?

Flora intestinală are un rol extrem de important pentru sănătatea organismului nostru. Este responsabilă cu sinteza vitaminelor B şi K, a unor aminoacizi esenţiali în digestie şi metabolism; ea ajută la asimilarea calciului şi a vitaminei D, la sinteza imunoglobulinelor şi la menţinerea pH-ului optim în colon. De aceea, când e afectată, repercusiunile sunt numeroase: scade imunitatea, vitaminele D, K şi B nu se mai sintetizează corespunzător, apare un deficit de calciu, tranzitul şi digestia sunt perturbate.

Soluții naturale care refac flora intestinală

Flora intestinală se poate reface consumând iaurturi, polen crud, varză murată, sfeclă roşie, ceapă şi usturoi. Administrarea de probiotice respirator si digestivcombinate cu prebiotice, sub formă de capsule Imunitate, este o soluţie eficientă şi rapidă pentru refacerea florei intestinale. Efectul imediat este că organismul va fi ajutat să producă din nou vitamine specifice, se combat tulburările de tranzit, se reglează nivelul de colesterol, se atenuează intoleranţa la lactoză, se stimulează funcţia de detoxifiere. În același timp, crește imunitatea, iar „scutul de apărare” al organismului este din nou funcțional.

  • Plantele medicinale care au efect prebiotic sunt: rădăcina de cicoare, rădăcina de păpădie, fructele de merișor, tuberculii de topinambur, polenul crud. Se mai găsesc în fructe și legume crude, nuci, semințe și cereale integrale.
  • Remediile care conțin probiotice sunt: unele drojdii (Saccharomyces boulardii, Saccharomyces cerevisiae), ciuperca kombucha, Lactobacillus, Acidophilus şi Bifidobacterium care se găsesc în iaurt, murături, borș.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri