Ficatului i se mai spune “laboratorul corpului” pentru că acolo se desfăşoară mecanisme vitale pentru organism. El filtrează sângele, descompune grăsimile, elimină substanţele toxice, sintetizează anumite proteine şi multe, multe altele. În total, are aproape 500 de funcţii. Nu e de mirare că mai şi oboseşte câteodată şi are nevoie de o pauză. Respectiv de o cură de detoxifiere.
Cura durează două-trei săptămâni, perioadă în care trebuie să eviţi alcoolul, grăsimile, alimentele procesate şi medicamentele, adică cei mai mari “duşmanii” ficatului, care sunt cel mai greu de procesat. Alimentaţia ta e bine să fie bazată pe fructe şi legume în stare crudă, multe ceaiuri din plante medicinale cu efect hepatoprotector, alimente bogate în vitamine naturale, săruri, acizi graşi esenţiali. Un remediu naturist cunoscut este detoxifierea cu sucuri din fructe şi legume, timp de trei până la şapte zile. Poate fi greu la început, dacă tu eşti mare fan mititei la grătar şi cartofi prăjiţi. Însă pe măsură ce te vei simţi din ce în ce mai revigorat, uşor, plin de energie, cu pielea curată şi luminoasă, vei ajunge să apreciezi cum se cuvine această detoxifiere a ficatului şi vei înţelege mai bine tot ce am vorbit aici.
Adaugă comentariu