facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-04-09
Vizualizari: 807
Comentarii: 0
De ce e importantă detoxifierea ficatului, o dată pe an

Ficatului i se mai spune “laboratorul corpului” pentru că acolo se desfăşoară mecanisme vitale pentru organism. El filtrează sângele, descompune grăsimile, elimină substanţele toxice, sintetizează anumite proteine şi multe, multe altele. În total, are aproape 500 de funcţii. Nu e de mirare că mai şi oboseşte câteodată şi are nevoie de o pauză. Respectiv de o cură de detoxifiere.

reduce oboseala si stresulDe ficat depinde calitatea sângelui, digestia, aspectul pielii, imunitatea şi starea generală de bine. Astfel, trebuie să avem mare grijă de sănătatea lui, iar atunci când vorbim de detoxifierea organismului, să ne gândim în primul rând la el. E mai importantă decât detoxifierea intestinelor, a pielii sau a rinichilor. Perioadele în care te simţi obosit, ai pielea uscată şi lipsită de strălucire, imunitatea scăzută, sunt semnale că ficatul nu se simte bine şi are nevoie de puţină “cooperare” din partea ta. Cura de detoxifiere ajută la eliminarea toxinelor, la întărirea sistemului imunitar, şi ar trebui ţinută măcar o dată pe an.

Cura durează două-trei săptămâni, perioadă în care trebuie să eviţi alcoolul, grăsimile, alimentele procesate şi medicamentele, adică cei mai mari “duşmanii” ficatului, care sunt cel mai greu de procesat. Alimentaţia ta e bine să fie bazată pe fructe şi legume în stare crudă, multe ceaiuri din plante medicinale cu efect hepatoprotector, alimente bogate în vitamine naturale, săruri, acizi graşi esenţiali. Un remediu naturist cunoscut este detoxifierea cu sucuri din fructe şi legume, timp de trei până la şapte zile. Poate fi greu la început, dacă tu eşti mare fan mititei la grătar şi cartofi prăjiţi. Însă pe măsură ce te vei simţi din ce în ce mai revigorat, uşor, plin de energie, cu pielea curată şi luminoasă, vei ajunge să apreciezi cum se cuvine această detoxifiere a ficatului şi vei înţelege mai bine tot ce am vorbit aici.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri