facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-20
Vizualizari: 1129
Comentarii: 0
De ce e important să iei acid folic și înainte de sarcină

Majoritatea femeilor care își doresc să rămână însărcinate s-au documentat temeinic despre ovulație, despre analizele pe care trebuie să le facă, știu că trebuie să renunțe la fumat, la anumite medicamente, sau să mai dea jos din kilogramele în plus. Nu foarte multe viitoare mămici cunosc faptul că e important să ia suplimente cu acid folic încă dinainte de momentul concepției.

Acidul folic este o formă a vitaminei B9, care are un rol extrem de important în formarea celulelor, în sinteza hemoglobinei și a acizilor nucleici. Este vital încă din prima zi de sarcină pentru dezvoltarea normală a bebelușului, deoarece previne defectele de tub neural și malformațiile. Trebuie să știi că tubul neural al copilului se formează în primele 28 de zile de sarcină, când poate nici nu bănuiești că o nouă viață se formează în burtica ta. Iar până când medicul confirmă sarcina, pot trece câteva săptămâni importante, fiind prea târziu pentru a remedia deficiențele din organism. Tocmai de aceea e bine să începi să iei acid folic cu cel puțin 3 luni înainte de momentul concepției.

Administrarea încă dinainte de a rămâne însărcinată e chiar mai importantă decât în primele luni de sarcină, spun medicii. Nu are efecte secundare, iar organismul nu îl stochează de la o zi la alta. Acidul folic se ia în continuare și pe perioada sarcinii, deoarece ajută la dezvoltarea corectă a fătului, reduce cu 70% riscul de malformații la nivelul creierului, inimii sau măduvei spinării, reduce riscul de avort spontan și de naștere prematură.acid folic Mami si Bebe g71

Surse naturale de acid folic

Vitamina B9 se găsește în verdețuri închise la culoare (sparanghel, broccoli, spanac, mazăre, fasole verde), în gălbenuș de ou, portocale, semințe de floarea-soarelui, ficat, păstârnac etc. În general, nu vei reuși doar prin alimentație să-ți asiguri necesarul de acid folic zilnic. E greu să mănânci un kilogram de spanac o dată. De aceea, se recomandă apelarea la suplimente. Poți opta pentru unele naturale, pe bază de orz verde și drojdie de bere.

Cum te pregătești pentru o sarcină sănătoasă

  • Pe lângă administrarea de acid folic, femeia care își dorește să rămână însărcinată trebuie să-și facă un set de analize medicale (ecografii ginecologice, testul Papanicolau, analize de sânge), pentru a vedea care e starea sistemului reproducător, dar și ce probleme de sănătate și ce nevoi are organismul său. Eventualele probleme de sănătate trebuie remediate.
  • Vorbește cu medicul despre tratamentele pe care le iei sau le-ai luat recent. În unele cazuri, trebuie așteptat un timp până când medicamentul să fie eliminat din corp.
  • Renunță la fumat și la alcool, ferește-te de substanțe chimice, de materiile fecale ale pisicilor și rozătoarelor.
  • Nu consuma mai mult de 250 ml de cafea pe zi. Mănâncă echilibrat, alimente cât mai „curate”, iar dacă ești supraponderală, caută acum să dai jos câteva kilograme. Nu sunt recomandate dietele stricte și înfometarea. Mai degrabă, renunță la dulciuri, la sucuri, la pâine, la pizza, la prăjeli și la toate ronțănelele bogate în calorii și sărace în nutrienți. De asemenea, fă sport!
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri