×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

De ce e important să faci diferenţa dintre răceală şi gripă

Noutăți Fares

De cele mai multe ori, spunem că avem gripă când, de fapt, este vorba despre o simplă răceală, și invers. Simptomele lor asemănătoare ne induc în eroare. Totuşi, e bine să putem face diferenţa dintre cele două, deoarece gripa trebuie tratată cu mai multă seriozitate pentru a evita complicaţiile.

Durerile de cap, de gât, de urechi. Apar şi la răceală, şi la gripă, doar că în ultimul caz durerile şi starea de rău sunt mult mai accentuate.sustine apararea naturala a organismului

Tusea. E un simptom ce se manifestă uşor la răceală, însă la gripă poate lua forme complicate. Tusea persistentă, cu expectoraţii, trebuie tratată cu atenţie pentru că poate duce la pneumonie.

Durerile musculare. Uşoare în caz de răceală, foarte mari în caz de gripă.

Febra. Apare rar în caz de răceală, e frecventă la gripă. Se instalează brusc, violent, cu frisoane, ameţeli, stări de rău şi epuizare.

Nasul care curge. E un simptom obişnuit al răcelii, dar rar apare la gripă.

Ce poţi face dacă simptomele pe care le ai conduc la gripă? În primul rând să iei măsuri serioase cât mai repede. Altfel, boala se va agrava şi va dura mai mult. Netratată în primele 48 de ore, gripa poate naşte complicaţii, cum ar fi pneumonia. Nu te grăbi să iei antibiotice! Fiind o afecţiune de natură virală, tratamentul constă în antivirale. Antibioticele sunt ineficiente şi, în plus, distrug sistemul imunitar şi dezechilibrează flora intestinală.

Odihna este foarte importantă. Ideal ar fi să stai câteva zile acasă, în repaus la pat, pentru refacerea organismului. Contează pe tratamente naturiste deosebit de eficiente, cum sunt supele de pui, ceapa şi usturoiul, ceaiurile calde din plante medicinale. Apelează în continuare la inhalații, frecții, gargare cu apă și sare, umidificatoare în cameră, tincturi și siropuri pentru întărirea imunității și pentru reducerea simptomelor bolii.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.