facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-09-23
Vizualizari: 599
Comentarii: 0
De ce apare rezistența la antibiotice și cum o previi

Bacteriile, ca orice organisme vii, luptă să supraviețuiască. Pentru asta, se transformă, se adaptează mereu și, de fiecare dată când noi încercăm să le distrugem, ele găsesc o cale de a rezista. Spre exemplu, atunci când le „atacăm” cu un antibiotic de sinteză, omorâm majoritatea bacteriilor dăunătoare, însă e suficient să reziste una. Atunci ea devine predominantă și rezistentă la respectivul antibiotic. Ulterior, se va înmulți.

Dr. Arjun Srinivasan, director al Centers for Disease Control and Prevention, într-un interviu acordat publicației „Frontline”, citat de descopera.ro, susținea că rezistența la antibiotice a apărut din cauza administrării greșite, excesive, a acestor medicamente. Și, cu cât expunem mai mult o bacterie la un antibiotic, cu atât posibilitatea ca bacteria să dezvolte rezistență este mai mare. Așa am ajuns, foarte mulți dintre noi, în situația de a apela la antibiotice din ce în ce mai puternice, care parcă nici ele nu mai reușesc să ne vindece. Infecții care înainte erau tratate imediat, acum nu mai au rezolvare. Cele mai rezistente bacterii sunt cele Gram negative, printre acestea E.coli sau Pseudomonas.

Ce e de făcut? Pentru a nu dezvolta rezistență la antibioticele de sinteză, în primul rând ar trebui să încerci de fiecare dată varianta naturală. Există remedii din plante medicinale cu puternic efect antibiotic, dar care nu distrug imunitatea organismului, nu produc rezistență, putându-se administra chiar și preventiv. Vorbim aici de uleiurile esențiale de cuișoare, ti-tree, cimbru, oregano, condimente ca scorțișoara, chimenul, hreanul, alimente printre care usturoiul, ceapa, mierea de manuka. În al doilea rând, e bine să eviți următoarele greșeli:

- Nu apela la antibiotice de sinteză la cel mai mic semn de răceală, când te doare în gât sau ai febră. Răceala este provocată de virusuri, iar antibioticele sunt destinate să distrugă infecțiile bacteriene. Mergi la medic pentru un diagnostic și nu-ți administra singur tratamentul.

- Apoi, atunci când iei pastile, respectă întocmai schema de tratament. Ia-le la ore fixe pentru că bacteriile dăunătoare trebuie să primească periodic și constant doza „ucigătoare”, în caz contrar, vor învăța să supraviețuiască.

- Du tratamentul până la capăt, chiar dacă boala dă semne de vindecare. Altfel, poate recidiva, iar bacteriile rămase au dezvoltat deja rezistență la antibioticele luate până acum.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri