facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-06-18
Vizualizari: 757
Comentarii: 0
De ce apar candidozele în sezonul cald și cum se previn

Candidoza vaginală este o infecție fungică dată de înmulțirea exagerată a unei ciuperci numite Candida Albicans, care se găsește în mod natural la nivelul vaginului. Problema afectează majoritatea femeilor adulte cel puțin o dată în viață și apare în special în sezonul cald. Iată din ce motive, cum se manifestă și ce remedii ai la dispoziție.

Cauze

Candidoza apare atât pe fondul unei imunități scăzute și a nerespectării unor reguli de igienă, cât din cauza căldurii. Deshidratarea, transpirația excesivă, purtarea lenjeriei intime din material sintetic, toate acestea favorizează înmulțirea ciupercii. Bazinele de înot reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor în zona intimă din cauza căldurii, a umidității, a purtării costumului de baie ud. Un tratament cu antibiotice poate perturba și el echilibrul florei vaginale, favorizând dezvoltarea candidozei. De asemenea, medicii citați de csid.ro susțin că, deși candidoza nu este o boală cu transmitere sexuală, ea poate fi declanșată prin contact sexual, prin iritarea mecanică a mucoasei.

Simptome

Candidoza se manifestă prin secreții vaginale abundente de culoare albă, brânzoasă, mâncărime, senzație de arsură locală, în special în timpul contactului sexual, iritație și roșeață la nivelul vulvei. Diagnosticul se confirmă în urma analizei secrețiilor vaginale.

Prevenție și tratament

Cel mai bun sfat este să previi problema printr-o igienă corespunzătoare. Asta nu înseamnă să te speli des și insistent. Dușurile vaginale și folosirea săpunurilor dure sunt chiar de evitat pentru că distrug echilibrul florei vaginale, cu tot cu bacteriile ei bune. Sunt recomandate maximum două dușuri pe zi, purtarea lenjeriei de bumbac, care lasă pielea să respire, evitarea tampoanelor interne, a deodorantelor și a parfumurilor în zona intimă, a pantalonilor prea strâmți, care favorizează transpirația.

Odată apărută, candidoza vaginală se tratează fie cu ovule administrate intern, fie cu medicamente antifungice, fie cu aplicații locale de creme antimicotice. Există și ovule pe bază de plante medicinale și uleiuri esențiale care, administrate intern, formează un strat protector pe mucoasa vaginală și împiedică înmulțirea bacteriilor care cauzează infecții. Ginosept ovule conține extract de muguri de plop, extract de flori de gălbenele și de mlădițe de tuia, tinctură de propolis și uleiuri esențiale de eucalipt, cimbru, cuișoare și coada șoricelului. Aceste plante stopează colonizarea cu patogeni, ajută la refacerea mucoasei vaginale afectate, formând pe ea un strat protector. Se administrează seara, unul la 24 de ore, timp de 6-12 zile consecutiv.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri