facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-17
Vizualizari: 3717
Comentarii: 7
De câte feluri sunt candidozele, ce simptome au și cum se tratează

În mod natural, în cavitatea noastră bucală, în intestine sau în flora vaginală există o ciupercă numită candida. Nu pune probleme decât dacă ajunge să se înmulțească excesiv și necontrolat, caz în care vorbim despre candidoze. Sunt infecții neplăcute care apar pe fondul unei imunități slăbite. Iată cum le recunoașteți, ce simptome dau și cum pot fi vindecate.

Candidoza vaginală

Este prima care ne vine în minte când vorbim despre candidoze. Apare în urma unui tratament cu antibiotice, care modifică pH-ul vaginal și scad imunitatea, mai poate apărea pe parcursul sarcinii sau a administrării de anticoncepționale. Simptomele care o însoțesc sunt: mâncărime, iritație, durere și sensibilitate vaginală, înroșirea și inflamarea vulvei și labiilor, secreții apoase sau groase, de culoare albă/gălbuie, disconfort la urinare și la contactul sexual. Infecția nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, întrucât apare și la femeile care nu sunt active sexual.

Candidoza orală

Apare la nivelul cavității bucale, sub forma unor pete albicioase, a unor fisuri în colțurile gurii, înroșirea și inflamarea gurii, gust neplăcut, limbă încărcată. Sunt predispuși la infecție fumătorii, persoanele cu imunitatea scăzută, cele care sunt supuse unui tratament oncologic etc. Candidoza orală nu e contagioasă, fiind vorba despre o ciupercă prezentă în mod natural în flora cavității bucale a oamenilor, dar care, în unele situații (ex. după un tratament cu antibiotice), ajunge să se înmulțească prea mult.

Candidoza esofagiană și cea faringiană

Sunt situații în care, din cavitatea bucală, candida se răspândește în jos, spre faringe și esofag. Bebelușii născuți natural, dacă mama a avut la naștere o infecție vaginală, pot face candidoză esofagiană.

Candidoza digestivă

Ciuperca poate afecta și intestinele, ducând la diaree, disconfort abdominal sau intoleranțe alimentare. Sunt predispuși cei care au diabet zaharat, urmează un tratament cu citostatice, care au o alimentație dezechilibrată, nesănătoasă, sau după un tratament cu antibiotice.

Candidozele se tratează cu antifungice sub formă de creme, unguente, comprimate și ovule, după caz. Este de preferat varianta naturală, care e mai ușor de asimilat și nu are efecte adverse. Capsulele Candisept conțin trei uleiuri esențiale (de cuișoare, melaleuca și lemongrass) care, prin acțiunea lor sinergică, tratează cu succes candidozele vaginale și orofaringiene, fără să afecteze flora intestinală și fără să dea efecte secundare hepatice. Tratamentul durează 14-15 zile.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Buna ziua! Mi-ati putea recomanda un tratament pentru candidoza vaginala recidivanta (de aproape 10 ani), va rog? Am incercat foarte multe tratamente alopate, dar fara succes. Mulțumesc!

Mirela
6 Decembrie 2020

Buna ziua! Puteti sa aplicati comprese cu infuzie de galbenele si argint coloidal din comert.Si pentru bebe se poate cu o compresa sterila imbibata in argint coloidal sa se curate limba, mucoasa interioara a obrajilor si cerul gurii, 7-14 zile. Sutienele trebuie schimbate zilnic si spalate la 60*C, iar tampoane de san, schimbate cat mai des posibil, pentru evitarea umiditatii, deoarece stimuleaza dezvoltarea candidozei. Va dorim multa sanatate!

admin
15 Septembrie 2020

Buna seara. Ma confrunt cu o candidoza pe sani si bebe in gurita (8 luni). Am pus pe san glicetina cu nistatina si nu ma ajutat. Imi puteri recomanda ceva? sa fie si comlatibil cu alaptatul. Multumesc

Almajan Ada
13 Septembrie 2020

Buna ziua
Pentru bărbați sunt recomandate ?

Raspuns Fares: Buna ziua! Se pot administra atat la femei cat si la barbati cate 1 capsula de 2 ori pe zi, timp de 15 zile.
La nevoie se poate repeta cura după o pauză de 2 săptămâni. Se administrează de preferință la o oră după masă, sau între mese. Multa sanatate!
Ion
9 Septembrie 2020

Bună ziua am o candidă albicest in gat am facut o analiză exudat ce remediu naturist imi recomandați ?Mulțumesc Acuma iau Nistatină Atb 500000

Raspuns Fares: Va recomandam Candisept, 1 capsula de 2 ori/zi la 1 ora dupa masa, timp de 15 zile.
Biosept Plus, comprimate de supt, 4-6 cpr/zi si gargara cu un amestec in parti egale din urmatoarele plante: salvie, lemn dulce si coada soricelului; faceti o infuzie prelungita- 15-20 minute, strecurati si faceti gargara de 3-4 ori/zi.
Multa sanatate!
Vasile
17 August 2020
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri