facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-03-15
Vizualizari: 1462
Comentarii: 2
Cura de clorofilă, ideală primăvara. În ce constă și ce efecte are pentru sănătate

În această primăvară, haideți să împrumutăm un pic din vitalitatea naturii proaspăt trezite la viață și să facem și noi o cură de clorofilă! Ne „înnoiește sângele”, ne curăță organismul de toxine, ne dă energie, sănătate.

Cu ce ne ajută pe noi clorofila plantei

Clorofila este considerată „sângele plantei”, cea care stă la baza a tot ceea ce e verde și viu pe această lume. Uimitor este faptul că moleculele ei sunt asemănătoare cu globulele roșii ale sângelui uman, doar că în loc de fier, conțin magneziu. Iar între „sângele verde” al plantei și „sângele roșu” al omului există o legătură. Clorofila constituie o matrice pe baza căreia organismul uman poate construi hemoglobina, având un rol important în refacerea sângelui, aflăm din cartea „Fitoterapie clinică aplicată”, semnată de prof. Pavel Chirilă și de medicul Dalia Faur.

O cură de clorofilă ameliorează ulcerul și gastrita, tratează astenia, e de ajutor în sindromul de oboseală cronică, steatoză hepatică, reumatism; de asemenea, „curăță” pielea afectată de acnee și alergii, lăsând tenul luminos și sănătos; ne dă energie, ne umple de vitalitate, întărește imunitatea și ne ferește de infecții.

În ce constă cura de clorofilă

Cura presupune consumul de sucuri din diverse plante cu frunze verzi. Se pot folosi frunze de păpădie, măcriș, pătrunjel, țelină, leuștean, spanac, salată, ștevie, leurdă, mărar, urzici, rocoină (iarba găinii), lipicioasă (o plantă ce seamănă cu sânziana). Lucerna crudă, iarba de grâu și de orz verde (netratat cu pesticide și îngrășăminte) sunt alte surse valoroase de clorofilă, extrem de bogate în minerale. „Toate aceste frunze, în diverse combinații, se pot consuma în salate sau, mai eficient, sub formă de suc obținut într-un storcător cu melc, cu presare lentă. Dacă nu aveți, puteți utiliza un blender, în care mixați frunzele tăiate în prealabil, împreună cu o cantitate dublă de apă”, explică medicul Fares, Dalia Faur. Pentru a fi mai ușor de băut, sucurile verzi se combină cu sucuri de citrice, de fructe dulci, se pot dilua cu apă și îndulci cu miere. „În funcție de plantele folosite, avem două variante de rețete: putem obține o supă rece (adăugând în mixul de frunze și ceapă verde, leuștean, pătrunjel, mărar), care merge perfect cu iaurt; sau putem obține fresh dulce, combinând sucul de clorofilă cu sucul proaspăt stors de lămâie, portocală sau alte citrice”, ne recomandă specialistul în fitoterapie. Cura poate dura 10-12 zile.

De ce este ideală primăvara

Cura de clorifilă este incredibil de benefică primăvara în primul rând pentru că în această perioadă natura ne pune la dispoziție tot ce are ea mai bun. Doar acum putem profita de urzici, de măcriș, de frunzele de păpădie, căpșuni, zmeură, de germeni și lăstari, de frunzele tinere de alun, stejar și fag – excelente surse de minerale și vitamine, care au efect fortifiant, vitalizant în astenia de primăvară. În al doilea rând, după o iarnă în care ne-am hrănit mai mult cu alimente uscate, conservate, gătite, clorofila plantelor curăță de toxine colonul, ficatul, sistemul limfatic, sângele, purifică organismul în general. Curele de detox sunt oricum recomandate la schimbarea de anotimp pentru a ajuta corpul să se adapteze mai ușor, să combată astenia.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Bună ziua

Raspuns Fares: Buna dimineata! Cu ce va putem ajuta?
Bejenaru Camelia
20 Martie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri